Search by category:
Egyéb kategória

Gyimesi nem érzi felelősnek magát az LMBTQ-közösség elleni gyűlöletért

Az OĽaNO képviselője nem érzi úgy, hogy felelősséget kellene vállalnia a pozsonyi kettős gyilkosság miatt, amelyet célzottan az LMBTQ-közösség tagjaival szemben követett el egy radikalizálódott fiatal.

A fiú a külföldi közösségi hálón radikalizálódott, az új-zélandi és az amerikai tömeggyilkosságokból inspirálódott

– mondta Gyimesi György a TA3 televíziócsatorna vasárnapi műsorában.

Vitapartnere, Jana Bittó Cigániková (SaS) éles kritikával illette kollégáját, és hangsúlyozta, vele ellentétben felelősnek érzi magát a történtekért.

Nem tudtam meggyőzni a politikusokat, hogy hagyjanak fel a felelőtlen nyilatkozatokkal. Ezért is érzem magam bűnösnek. Azok a nyugati őrültek ugyanolyan retorikával rendelkeznek, mint ti

– reagált Cigániková.

Gyimesi hozzátette, soha nem mondott semmi rosszat az LMBTQ-közösségről, ugyanakkor megismételte, nem fogja támogatni az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatának legalizálását Szlovákiában.

Nem segít az LMBTQ-közösségnek, ha a hivatalokon lobog a szivárványos zászló. Valódi módszerekkel támogassuk inkább őket

– húzta alá.

Az élő adás egyébként Rastislav Iliev műsorvezető coming outjával kezdődött, aki felszólított más közéleti személyiségeket, színészeket és művészeket is, hogy tegyék meg ugyanezt.

(ta3)

Read More

Post Comment