Search by category:
Egyéb kategória

Moszkva hadiállapotot rendelt el a négy „elcsatolt” ukrán megyében

Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy hadiállapotot hirdetett ki abban a négy ukrán megyében, amelyet Moszkva orosz jog szerint Oroszországhoz csatolt – írja a Reuters nyomán a Portfolió.

 

Putyin a Biztonsági Tanács szerdai ülésén tette a bejelentést.

A négy érintett megye Herszon, Zaporizzsja, Donyeck és Luhanszk, amelyeket álnépszavazásokat követően annektált Oroszország.

A televízió által is közvetített ülésen Putyin arra utasította a kormányt, hogy Mihail Misusztyin miniszterelnök vezetésével hozzon létre egy különleges koordinációs tanácsot, amelynek feladata, hogy Oroszország régióival együtt segítsen Moszkva ukrajnai háborús erőfeszítéseinek fokozásában.

Az orosz elnök azt mondta, az elrendelt intézkedések célja, hogy növeljék a gazdaság, az ipar és a termelés stabilitását, hogy ezzel támogassák Oroszország „különleges katonai műveletét”.

„Nagyon összetett, nagyszabású feladatok megoldásán dolgozunk, hogy biztosítsuk Oroszország megbízható jövőjét, népünk jövőjét” – jelentette ki Putyin.

Putyin arról is rendelkezett, hogy korlátozzák a be- és kiutazást Oroszország Ukrajnával szomszédos régióiban – írja a The Guardian. A rendelet nyolc régióra vonatkozik, ezek közül kettőt – a Krímet, illetve a Krím félszigeten található Szevasztopolt – a nemzetközi közösség nem ismeri el Oroszország részének. A további hat régió: Belgorod, Krasznodar, Brjanszk, Voronyezs, Kurszk és Rosztov. 

(portfolio.hu)

Read More

Post Comment