Search by category:
Egyéb kategória

Öt energiatakarékossági projekt elkészítésével finisel Fülek önkormányzata

Középületek felújításával is csökkenteni kívánja Fülek (Fiľakovo) városa az energiafogyasztást, befejezéséhez közeledik a II. Kohári István, a Mocsári Lajos, valamint a Papréti alapiskola, továbbá a művelődési központ és a városi hivatal felújítási tervdokumentációjának elkészítése – tájékoztatta a TASR-t  Mikuš Kovácsová Klaudia, a város szóvivője.

A dokumentációk elkészítésére 95 ezer eurót különített el a város, a legátfogóbb felújítást a városháza történelmi épületén tervezi.

„A három alapiskola projektje kész, az építkezési engedélyek kiadása zajlik. A kulturális központ hőszigetelésének terve szintén elkészült, a városháza felújítási tervét most véglegesítjük” – mondta Agócs Attila polgármester. Támogatásokra a következő programozási időszakban pályázhat a város.

Az 1912-ben épült történelmi városháza felújítása lesz a legnagyobb feladat, ezt több szakaszra osztják. Először az ablakokat és a fűtésrendszert cserélik ki, megújuló energiaforrások felhasználásának bevonásával, sor kerül a villanyvezetékek cseréjére és a tető felújítására. A város az európai helyreállítási terv keretében nyújtott támogatásokra akar pályázatot benyújtani.

Read More

Post Comment