Search by category:
Egyéb kategória

Beköltöztek az első lakók az őrsújfalusi startlakásokba

Komárom |

Összesen 10 család vehette át a kulcsokat. Négy lakás szabadon maradt, ezekre a közeljövőben új pályázatot írnak ki – közölte a városvezetés.

Az épület, amelyben korábban a helyi alapiskola működött, 17 évig kallódott. A felújítás és a lakótömbbé való átalakítás előkészületeit három éve kezdte meg az önkormányzat. Az építkezés egy éve indult, a kiadásokat 40%-ban állami támogatásból, a fennmaradó részt pedig előnyös állami hitelből fedezték – utóbbit a lakók által fizetett lakbérből térítik meg.

Az önkormányzat sajtóközleménye emlékeztet, a 14 lakás a legújabb előírásoknak megfelelő, rekuperációs légtechnikával rendelkezik, a tetőn elhelyezett nyolc napelem pedig a meleg víz előállítását segíti. Az épület hőszigetelése A0-ás normának felel meg, így a rezsiköltségek is a lehető legalacsonyabbak lesznek. Az épület mellé 21 parkolóhely került kialakításra az új lakóknak, a város pedig a környező zöldterületet rendezte.

Az ünnepélyes átadón jelen volt Katarína Bruncková államtitkár, aki az állami bérlakásprogramot felügyeli. A kulcsokat Keszegh Béla (független) polgármester adta át az új lakóknak.

Az új lakások kialakítása nem állt le Komáromban: a belvárosban két hete indult el egy építkezés, amelynek 16 új startlakás lesz majd az eredménye egy éven belül.

Read More

Post Comment