Search by category:
Egyéb kategória

Még mindig a Hlas nyerné a parlamenti választásokat

A Szövetség továbbra is a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöb alatt van.

Az AKO ügynökség legfrisebb közvélemény-kutatásából kiderül, hogy még mindig a Hlas párt vezeti a listát, 19,1 százalékkal. Utána következik a Smer 16,1 százalékkal, majd az SaS 11,5 százalékkal. A parlamentbe jutna még a Progresszív Szlovákia 11,2 százalékkal, az OĽANO 8,1 százzalékkal, a Sme rodina 7,7 százalékkal, a Republika 6,6 százalékkal és végül a KDH, 5,8 százalékkal. 

A parlamentbe továbbra sem kerülne be a Szövetség, a szavazók 2,1 tudná megszólítani. A küszöb alatt szerepelne az SNS, a Ľudová strana Naše Slovensko, a Magyar Fórum, ZA ĽUDÍ és a Spolu is. 

A felmérést október 12. és 19. között végezték ezer lakos bevonásával. A résztvevőket telefonon keresték, és a következpt kérdezték tőlük: „Próbálja meg elképzelni, hogy a jövő hétvégén ismét parlamenti választásokat tartanak Szlovákia parlamentjébe. Ön szavazna? És melyik pártra vagy mozgalomra szavazna? Véletlenszerű sorrendben felolvasom a pártokat, vagy mondhat magától is.”

Az AKO kérdésére a fenti eredmények mellett a megkérdezettek 16,4 százaléka azt válaszolt, hogy nem megy szavazni, 1,7 százalék nem akart választ adni, 21,1 százalék pedig nem tudta, kire szavazna. 

(ako)

Read More

Post Comment