Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákiába látogat a Vár utcai gyilkosság miatt az EP küldöttsége

A pozsonyi Vár utcában történt lövöldözés után Szlovákiába utaznak a demokráciáért, a jogállamiságért és az alapvető jogokért felelős európai parlamenti megfigyelőcsoport (DRFMG) tagjai. Ebben pénteken állapodtak meg a képviselők – tájékoztatott Vladimír Bilčík (Spolu) szlovák EP-képviselő, a csoport tagja.

Bilčík elmondta, a küldöttek szeretnének többet megtudni a gyűlölet-bűncselekmény hátteréről és az összefüggésekről, tárgyalni a szlovák hatóságokkal a gyűlölet elleni küzdelem, valamint az LMBTQ-közösség és más sebezhető csoportok védelme céljából tett konkrét lépésekről. Arról is tájékozódni akarnak a képviselők, hogy az európai intézmények hogyan tudnának a leghatékonyabban részt venni a gyűlölet terjedése és a fiatalok online térben történő radikalizálódása elleni küzdelemben.

Október 12-én este lövöldözés volt Pozsony központjában, a Vár utcában, egy LMBTQ-közösség által látogatott bár előtt. Két férfi a helyszínen meghalt, egy nő megsérült. A tettest másnap reggel holtan találták. Az ügyben a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség nyomoz.

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök már utasította Viliam Karas igazságügyi minisztert, hogy dolgozza ki az élettársak jogait megerősítő törvénytervezetet. Emlékeztetett arra, milyen kötelezettséget vállalt programjában a kormány. A javaslat benyújtásának határidejét nem határozta meg.

Read More

Post Comment