Search by category:
Egyéb kategória

Hátrányból fordítva győzött a DAC

A Fortuna Liga 15. fordulójában a DAC hazai pályán hátrányból fordítva győzte le a zólyombrézói csapatot.

A dunaszerdahelyiek kezdőcsapatából hiányzott az utóbbi hetekhez képest a sérült Gavrics, helyén Leginus kezdett, a védelem közepére pedig Brunetti került Risvanis mellé, valamint nem volt ott a keretben az eltiltott Kalmár sem. A kupameccset sérülés miatt kihagyó Szánthó Regőre azonban számíthatott Adrián Guľa vezetőedző. Vélhetően őt figyelhette a nézőtéren helyet foglaló Marco Rossi is, más magyar ugyanis Balogh Norbert büntetése után nem volt vasárnap a sárga-kékeknél.

A játékvezető Ivan Kružliak 200. bajnoki mérkőzését vezette, ezért megajándékozták őt a kezdő sípszó előtt, nem meglepő módon a szurkolók őt füttyszóval köszöntötték, nem úgy, mint a DAC két korábbi játékosát, Gőgh Árpádot és Takács Andrást, akiket születésnapjuk alkalmából köszöntött a csallóközi klub vezetősége.

A szurkolók az 1956-os forradalomról is megemlékeztek a kezdő sípszót követően, a kifeszített molinókat egy kisebb „görögtűzerdő” kísérte. A csapatok aktívan kezdtek, egy-egy lehetőség után Petráš védett először, egy szöglet utáni lövést hárított a DAC kapusa. A 13. percben Krstovic startolt rá egy előrevágott labdára a jobb oldalon, kicselezte védőjét, majd lőtt, de Ludha védett. Szinte rögtön ez után egy pillanatra örültek a vendégek, de Moses gólját nem adta meg a játékvezető, mivel a csatár előtte ellökte a labdát megfogni igyekvő Petrášt. Nem sokkal később Szánthó indult meg szépen a jobb oldalon, befelé cselezett, majd ballal lőtt, de éppen a kapus kezébe. Aktívabbá váltak a hazaiak, Szánthó passza után Krstovic lövését blokkolták a védők, Veselovský ismétlése pedig fölé szállt. Húsz perc után változott a játék képe és nehezen tudott kijönni kapuja elől a hazai csapat, Ďatko lövésénél bravúrra is szükség volt Petráš részéről, de végül les miatt visszafújták az akciót. Krstovic éles szögből leadott közeli lövését az egyik, Bartoš szabadrúgását a másik oldalon védte a kapus. Nem a védelmek csúcsteljesítményéről szólt a találkozó első 35 perce.

Bár a helyzetek megvoltak, a szurkolók nem voltak elégedettek a látottakkal és öt perccel a félidő vége előtt ébresztőt fújtak, majd a füttysző is felharsant. Némi kritika azonban megilleti a szerdahelyi keménymagot is, amely alaposan összezsugorodott az utóbbi időben és jelen állapotában hiába igyekszik a maroknyi tábor, ők sem tudják feltüzelni csapatukat. A gyermekek lelkesedése azonban nem lankad, a rosszabb teljesítmény ellenére sokan kérték el most is a játékosok mezét egy-egy kiírással, valamint a félidei autogramosztásnál is szép számban sorakoztak Kalmárék előtt. Jó lenne, ha mindenkire, játékosra és szurkolóra egyaránt átragadna az ő buzgóságuk. A félidőt Paraj lövése zárta, amelyet Petráš paskolt ki oldalra.

A második félidő Pavúk kapáslövésével indult, de szerencsére kifelé kanyarodott a labda, így nem jelentett veszélyt. Hét perccel később egy jobboldali beadásnál Moses megelőzte Risvanist és megszerezte a vezetést az újoncnak, 0:1.

Két perccel később jöhetett volna az újabb zólyombrézói találat, de Petráš a lövésnél és az ismétlő beadásnál is résen volt. Adrián Guľa kettőt cserélt, Fazlagicot Nebyla, Leginust Ramadan váltotta. Egy gyors szerdahelyi rámadás végén Pinto remek beadására Nebyla érkezett teljesen üresen, de a kapusba lőtte a ziccert. A szöglet sem volt veszélytelen, de nem jött össze az egyenlítés. Veselovský előtt is ott volt a lehetőség, de nagy helyzetben nem talált kaput. A DAC diktálta a tempót, a vendégek nem tudták sokáig megtartani ekkor a labdát. Nehezen akart megtörni a jég, Krstovic fölé lőtt, Ramadan kísérletét blokkolták, de az ezt követő szögletnél utóbbi beadását előbbi játékos a hálóba fejelte, 1:1. A szurkolók részéről ekkor újra felhangzott a „Mindent bele!”.

A 77. percben Blackman érkezett a héten sérüléssel bajlódó Szánthó helyére. A magyar szélső már alig állt a lábán, annyira kifutotta magát. A zólyombrézóiak nem tudtak helyzetbe kerülni, Breznanik 18-20 méterről kínálta meg a egy lövéssel Petrášt, de a kapus védett, a szöglet után viszont Kuzma csak centiméterekkel fejelt mellé. A 86. percben Krstovic harcolt meg védőjével a tizenhatoson belül, majd kapura fordult és kilőtte a hosszú alsó sarkot, 2:1.

A hajrában az eredmény tartására helyzeték a hangsúlyt a hazaiak, így Veselovskýt Kružliak váltotta, aki védekező középpályásként irányította szemmel láthatóan fáradt társait a hátralévő percekben. A végén még összeszólalkozott egymással Breznanik és Guľa is egy bedobásnál, de gólt már nem láthattunk. A DAC egy 2:1-es győzelemmel zárta az október 23-i találkozót és immár három ponttal meglógott a tabella 3. helyén Podbrezová csapatától. A végén a szurkolók és a játékosok együtt ünnepeltek.

Gólszerzők: Krstovic (69., 86.), Moses (52.)

Játékvezető: Kružliak, 4377 néző

Sárga lap: Leginus, Krstovic, Nebyla, Dimun ill. Godál, Paraj

DAC: Petráš–Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouna–Fazlagic (57. Nebyla), Dimun, Veselovský (88. Kružliak)–Szánthó (77. Blackman), Krstovic, Leginus (57. Ramadan)

PODBREZOVÁ: Ludha–Bartoš, Godál, Grešák–Kováčik, Bakaľa, Paraj, Ďatko (78. Vasiľ)–Pavúk (78. Grendel), Moses (82. Breznanik), Kuzma

DAC–Podbrezová 2:1 (0:0)

Read More

Post Comment