Search by category:
Egyéb kategória

Késő estig látogathatók a köztemetők

Érsekújvár |

Mindenszentek ünnepe és halottak napja idején több városban módosítják a köztemetők nyitva tartását, és rendkívüli helyi autóbusz-járatokat indítanak a temetőkbe, a parkolási gondok elkerülése miatt.

Léván a temető fenntartója október 10-től november 15-ig reggel 8 órától 21 óráig nyitja meg a köztemetőt. Az egyes városrészekben lévő temetők bármikor látogathatók. A városi hivatal tájékoztatása szerint ismét megerősítik a rendőri őrjáratokat a temető környékén, hogy elejét vegyék az autófeltöréseknek és lopásoknak. Arra kérik a lakosokat, ne hagyják személyes, illetve értéktárgyaikat a gépkocsiban, ne tegyék le őket a sírra, vagy a közeli padra sem felügyelet nélkül. A köztemető dolgozói vasárnap 10-től 18 óráig elérhetőek lesznek az irodában, és munkanapokon reggeltől 18 óráig.

Érsekújvári ingyen járat

Érsekújvárban az önkormányzat az Arriva Érsekújvár Részvénytársasággal közösen mindenszentek és halottak napja idején különjáratot indít a Szent József Temetőbe. A város honlapján arról tájékoztatják a lakosokat, hogy a 11-es autóbusz-járatot október 29-től november 1-jéig vehetik igénybe a lakosok. A 9-es autóbusz-járat 11-es csatlakozása, amely 13.20 órakor indul a bányatótól, október 24-től október 31-ig a temetőig közlekedik, hogy a lakosok elkerüljék gépkocsival a forgalmi dugókat és ne kelljen szembesülniük az ilyenkor megszokott parkolási gondokkal a temetőnél. A Szent József Temető dolgozóitól megtudtuk, naponta 7 és 20 óra között látogatható a temető, a régi kaput egy órával korábban zárják. A késő délutáni és a kora esti órákban is érkezhetnek a szeretteikre emlékezők, a temető egész területén működik a közvilágítás.

A megemlékezők érdekében

Vágsellyén minden évben meghosszabbítják a városi köztemető nyitva tartását, és még több szemétgyűjtő konténert helyeznek ki a járdákhoz. Október 28-tól 30-ig reggel 8 és 20 óra között, október 31-től november 2-ig reggel 8-tól 22 óráig látogatható a városi köztemető, ezt követően november 3-tól november 6-ig reggel 8-tól 20 óráig lesz nyitva a temető kapuja. Koller Erika a városi hivatal szóvivője kérdésünkre elmondta továbbá, hogy vasárnap, hétfőn és kedden ingyenes helyi autóbusz-járat közlekedik a városban a temetőbe látogatók biztonsága érdekében. „A temetőkert bejáratánál, a Szlovák Nemzeti Felkelés utca irányából nemrég kerékpárutat jelöltek ki a lakosok számára. Hétfőn és kedden lehetővé teszik ezen a szakaszon is a gépkocsival érkezők számára a parkolást, az állóhelyeket ideiglenes közlekedési táblákkal jelölik meg” – egészítette ki az elmondottakat Koller Erika. Más városokhoz hasonlóan Vágsellyén is megerősítik a rendőri ügyeletet mindenszentek és a halottak napja idején.

Tavaly ilyentájt tervezték a kolumbárium kiépítését a ravatalozó közelében, a munkálatokat idén tavasszal fejezték be, ezt követően új kőburkolatot raktak le annak környékén.

Read More

Post Comment