Search by category:
Egyéb kategória

A szlovákiai polgárok szerint Čaputová a legmegbízhatóbb politikus

Az Ipsos októberi felmérése szerint a lakosok 45,2 százaléka hisz neki – közölte a DenníkN. 

Zuzana Čaputová államfő eredménye 1,6 százalékpontos növekedést jelent szeptemberhez képest. A megkérdezettek csaknem 22 százaléka nagyon bízik az elnökben, további 23 százalék pedig inkább bízik benne – közölte a DenníkN

A második legmegbízhatóbb politikus ismét a Hlas elnöke, Peter Pellegrini. A volt miniszterelnökbe vetett bizalom szeptemberben 34,4 százalékról 36,1 százalékra nőtt.

Pellegriniben a megkérdezettek 9,5 százaléka bízik határozottan, 27 százalék pedig inkább bízik benne. A Hlas elnökét követi Eduard Heger miniszterelnök, akit a válaszadók 23 százaléka tart megbízhatónak. Boris Kollár 28,2 százalékos megbízhatósággal követi a kormányfőt. Robert Fico, a Smer elnöke a megbízhatósági rangsorban a harmadikról az ötödik helyre esett vissza. A volt miniszterelnökben 8,3 százalék bízik határozottan, 19,8 százalék pedig inkább bízik, ami összesen 28,1 százalékot jelent. A volt külügyminiszter Ivan Korčok is felkerült a listára, neki a megkérdezettek 25,2 hisz.

Richard Sulík, az SaS elnöke a hetedik helyen áll. A válaszadók mindössze 3,4 százaléka bízik benne határozottan, és 19,3 százalékuk inkább bízik benne. Megbízhatósága így elérte a 23 százalékot. Az ügynökség felmérte Mikulaš Dzurinda és Ivan Mikloš volt politikusok hitelességét is, akik a politkába való visszatérést tervezgetik. Miklošban a válaszadók 18,6, Dzurindában pedig 15,6 százaléka bízik. Dzurindát a szélsőséges Republika pár elnöke Milan Uhrík előzte meg. A válaszadók 17,6 százaléka hisz neki.

A megbízhatósági listán Uhríkot követi a Za ľudí elnöke, Veronika Remišová 16 százalékkal, az SNS vezetője, Andrej Danko 15,4 százalékkal és a ĽSNS jogerősen elítélt szélsőségese, Marian Kotleba 13,4 százalékkal. A Progresszív Szlovákia elnöke, Michal Šimečka 12,9 százalékos bizalmat élvez, de viszonylag alacsony az ismertsége a választók körében, akárcsak a KDH elnökének, Milan Majerskýnek, akiben a válaszadók 11,4 százaléka bízik.

Az OĽaNO elnöke, Igor Matovič az utolsó előtti helyen végzett, a miniszterek között azonban az utolsó. A megkérdezettek mindössze 11,2 százaléka bízik benne. Az Ipsos rangsorában a Szövetség elnöke, Forró Krisztián is megjelent, 4,4 százalékos megbízhatósággal, de őt a válaszadók nagy része nem ismerte.

A felmérést az Ipsos a pozsonyi kettősgyilkosság előtt készítette a DenníkN részére.

Read More

Post Comment