Search by category:
Egyéb kategória

A végjátékban fordítottak a légiek

A nyugat-szlovákiai VI. MEVA fociliga déli csoportjának 12. fordulójában 3:2-es hazai győzelem került a jegyzőkönyvbe a faluszomszédok, a légiek és a csallóközcsütörtökiek izgalmakban, fordulatokban, emóciókban bővelkedő presztízscsatáján.

A vendégek két ízben is vezettek, a vendéglátók azonban remekül hajráztak. A 88. percben egyenlítettek, a hosszabbításban pedig tizenegyesgóllal a maguk javára fordították az eredményt. Tegyük hozzá: a légiek a hajrában már emberhátrányban futballoztak, ennek ellenére kétszer is betaláltak az ellenfél kapujába.

Derbi volt a javából. Mivel csupán 12 fős a mezőny, már másodízben mértük össze tudásunkat a csallóközcsütörtökiekkel. Természetesen szerettünk volna visszavágni ellenfelünknek az idénynyitón náluk elszenvedett 3:0-ás vereségért. Hamar gólt kaptunk, később magunkra találtunk, de elpuskáztuk góllal kecsegtető helyzeteinket. A második félidő elején egyenlítettünk, de a vendégek ismét vezetést szereztek. A bekapott gól után elszabadultak az indulatok, játékosunkat piros lappal büntette a játékvezető. Tíz emberrel sem adtuk fel a harcot, a végjátékban Gálffy Adrián egyenlített, majd kapusunk, Süke Attila büntetőből a három pontot érő találatot is megszerezte. Fiatalok beépítésével próbálkozunk, ezúttal is öt 19–21 éves játékosunk volt a pályán. Ezért is nagyon örülünk a derbin elért sikernek. Ami azt illeti, a szurkolók is megtalálták számításukat. Hajtós, színvonalas meccset láttak. Nagy pozitívum, hogy a felső-csallóközi rangadón mindkét csapat focizni akart. Remélem, a jó játékerőt képviselő nyárasdiak elleni újabb csallóközi rangadón sikerül hasznot húzni kollektívánk javuló formájából ” – értékelte a győztes csatát, latolgatta a folytatás esélyeit a 41 esztendős Csölle József, a hazaiak klubelnöke, aki a meccs hajrájában pályára is lépett

A mérkőzés pikantériája, hogy a vendégek mezében csatasorba állt Nagy Ernő, a légiek egykori húzóembere, a csallóközcsütörtökiek játékosedzője. Érdekességnek számít, hogy a nevezett még napjainkban is a légi futballklub vezetőségi tagja. „Sokan sokféleképpen értékelték szombati szerepvállalásomat, de nekem tiszta a lelkiismeretem. Korábban nyolc évet húztam le Légen, az utóbbi időszakban pedig a csallóközcsütörtökiek sikereiért küzdök. Sérülések, betegségek, lapok miatti eltiltások sújtották csapatunkat, nekem is játszanom kellett. Az elején vezetést szereztünk, felülmúltuk a hazaiakat, akik a második játékrész elején egyenlítettek. A 78. percben ismét nálunk volt az előny, de tíz perc elteltével újra gólt kaptunk, s a hosszabbításban még egyszer rezdült a hálónk. Nem tisztem értékelni a játékvezető teljesítményét, de annyit hozzátennék, hogy kicsúszott a kezéből az irányítás. Vesztünket a koncentráció hiánya okozta. Ha jól számolom, akkor ősszel ez már a negyedik meccs, melyen nem ügyeltünk a részletekre. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna. Egyébként gratulálok a hazaiaknak a sikerhez. Nagyobb akarással, szívvel küzdöttek a három pontért. Vasárnap az illésházaiak ellen szeretnénk visszatérni a győztes útra” – értékelt, bizakodott Nagy Ernő.

Read More

Post Comment