Search by category:
Egyéb kategória

Boris Kollár álhírt terjesztett a rendőrt videózó férfiról

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök azt állította, hogy a férfi, aki közúti ellenőrzés közben videózta a később rátámadó rendőrt, ukrán volt. A rendőrség közölte, hogy a valóságban grúz állampolgár készítette a felvételt. 

A Denník N közölte, hogy a Sme rodina elnöke álhírt terjesztett a közösségi médiát bejárt videóval kapcsolatban. A Facebookon a házelnök azt írta a felvételhez: „hogy itt mit meg nem engednek maguknak egyes »menekültek« a drága autókban, és azt hiszik, hogy majd itt a fejünkre ugranak, hogy nem kell semmit sem tisztelniük, ha Ukrajnában megengedik maguknak, akkor ezeket a szokásokat áthozták hozzánk”.

Kollár azzal folytatta, hogy sokszor a rendőrséget sem tisztelik. „Próbálták volna ezt meg Ausztriában vagy Németországban” – tette hozzá. A rendőrség ma tiszta vizet öntött a pohárba, a közösségi oldalán tájékoztatott, hogy hamis információkról van szó, mivel a rendőrt nem ukrán, hanem grúz férfi videózta.

Ezek a bejegyzések lényegében közvetlenül és gátlástalanul leírták, hogy mi volt a férfi származásával kapcsolatos hazugságuk fő célja: gyűlöletet szítani az Ukrajnából érkező menekültekkel szemben” – tették hozzá a rendőrök.

Az oroszul beszélő férfinek kiütötte a mobilt a kezéből, majd vulgáris szavakkal illette.

A közösségi médián jelent meg a felvétel, amelyen a rendőr rátámad az őt kérdőre vonó férfire.

A kamera mögül az illető először arról kérdezősködik, hogy miért írja fel a rendőr a számát. „Miért kérded a számom, elmondod?” – mondja a férfi. A rendőr először nem reagált, de később közölte, hogy a kamerázó „nem vett autópálya-matricát”. A járőr egy kis idő múlva a kamera felé fordult, kezével pedig a telefon után nyúlt, ami kiesett a férfi kezéből. „Mi a f**t oktatsz engem?” – hangzott el közben a rendőr részéről.

A rendőrség nyilatkozata szerint a megállított Volkswagen sofőrjének autópálya-matricája és jogosítványa sem volt. „A járművezetőnek a járőr bejelentette, hogy miért állította meg” – közölte Michal Szeiff rendőrségi szóvivő. „A sofőr 200 eurós bírságot kapott, amelyet nem volt hajlandó kifizetni és aláírni. Emiatt a közlekedési szabálysértés tisztázásának eredményéről a helyszínen jegyzőkönyv készült, amelyet szintén nem volt hajlandó aláírni” – tette hozzá Szeiff.

A járőr ezért lefoglalta a férfi járművének forgalmi engedélyét, valamint rendszámát, és eltiltotta a további vezetéstől.

A rendőrség nyilatkozatában azzal folytatta, hogy az eset teljes időtartama alatt a sofőr utasa, aki mobiltelefonjával rögzítette a rendőr tevékenységét, megsértette a közvetlen biztonsági zónát. A férfi állítólag figyelmen kívül hagyta a rendőr többszöri felszólítását, hogy hagyja el a biztonsági zónáját, arrogánsan, durván viselkedett a járőrrel.

Hozzátették, hogy a rendőr reakcióját egy fegyelmi eljárás részeként a közvetlen felettese fogja értékelni.

Az ügyet Boris Kollár házelnök is kommentálta, aki szerint az oroszul beszélő férfi ukrán volt, a rendőr pedig jutalmat érdemelne. 

Read More

Post Comment