Search by category:
Egyéb kategória

A Szímőhöz tartozó Gúgon már szavaztak a lakosok

Szímő |

Az érsekújvári járásbeli Szímőhöz tartozó Gúgon délelőtt 10-től 10.30-ig adhatták le szavazatukat az itt élő lakosok. A helyiek hagyományosan a gúgi borozó közösségi termében választanak. Ezúttal kicsit hosszabb ideig tartott a szavazás. Döme Beatrix a községi hivatal vezetője, a választási bizottság tagja elmondta, előbb az egyik, majd a másik borítékot, illetve szavazólapokat kapták meg a lakosok, hogy ne keveredjenek bele.  

A huszonhárom választásra jogosult lakosból végül tizennégyen jöttek el, hogy a két hordozható urnába leadják a voksukat. Várhatóan egy-két gúgi lakos még a nap folyamán részt vesz a választásokon, de ezt Szímőn teszi meg.

Szímőn tizenhatan igényelték különféle egészségügyi okok miatt az otthoni szavazást, hordozható urnába. A 79 éves Kocsis Ferenc az elsők között érkezett a gúgi borozóba, hogy szavazzon. Lapunk kérdésére elmondta, nem tartja sem bonyolultnak, sem nehéznek azt, hogy két választás zajlik ma az országban.

Elmondta, fiatalabb korában, annak idején még az egyik közeli házban szavazhattak a gúgi lakosok.

A településhez közeli Andódon hosszú sorban várakoztak a választók a kultúrházban megnyitott szavazóhelyiség előtt, és ugyanezt tapasztaltuk Udvardon is, ahol a fiatalabb családtagok kíséretében érkeztek a szülők és a nagyszülők.    

 

Read More

Post Comment