Search by category:
Egyéb kategória

Dzurinda is szavazott

Pozsony |

Mikuláš Dzurinda volt kormányfő a pozsonyi szavazóhelyiségből kilépve újságíróknak arról beszélt, a választás szabadsága kötelességeket is hoz magával.

Az önkormányzati választások tétjéről szólva elmondta, az olyan hétköznapi dolgok alapján, mint a szemétszállítás illetve az utak karbantartása is belátható, egyáltalán nem mindegy, ki vezet egy-egy települést. „Ha kritizálni akarok, választanom is kell” – tette hozzá.

Dzurinda szerint az, hogy most összevonták a megyei és az önkormányzati választást, nem okozott problémát a szavazás végrehajtásában. Pozsonyban ugyanis a megyeelnök és a megyei képviselők mellett az adott városrész polgármesterét, főpolgármestert, a városrész képviselőtestületét és fővárosi képviselőtestületet is választanak. „Nagyon áttekinthető volt” – mondta a többféle szavazólapról a volt kormányfő.

A jövőbeli voksolások összevonásáról szólva arról beszélt, hogy az államfőválasztást talán nem kellene összevonni más szavazással, így például az EP-választással, de egyéb esetben ezt elképzelhetőnek tartja.

Read More

Post Comment