Search by category:
Egyéb kategória

„A mai bizonytalan világunkban a lakosok a stabilitásra és a biztonságra voksoltak“

Dunaszerdahely |

Dunaszerdahelyen Hájos Zoltán folytathatja a már megkezdett munkát: 3018 szavazatot kapott a helyhatósági választáson, ami az összesen leadott érvényes voksok (6 542) 46,13 százaléka. A megyei választáson 18 146 karikát szerzett a Szövetség listáján, magasan az első helyen került be a Dunaszerdahelyi járásból a megyére.

Hogyan értékeli az eredményt?

Nemcsak a magam nevében, hanem a Szövetség párt tekintetében is azt tudom mondani, hogy egy hosszú, nehéz és kemény munka áll mögöttünk, egy időben kellett helyi és megyei szinten is kampányolni. Nem volt egyszerű, de sikeresek voltunk, a megyei választásokon mind a nyolc dunaszerdahelyi jelöltünk bejutott. A lakosokhoz eljuttatuk és megmutattuk az eredményeinket. A városban és a járásban is szemmel látható a fejlődés, a beruházások. Sok munka míg ezeket a beruházásokat előkészítjük, kivitelezzük, ráadásul mindenhez anyagi forrást találni, nem egyszerű feladat. Ezt a folyamatot és ezeket az eredményeket sikerült megmutatni lakosoknak. Lehetőségeinkhez mérten támogattuk a sportegyesületeket és a kultúrcsoportokat. Azt gondolom a mai bizonytalan, kiszámíthatatlan világunkban a lakosok a stabilitásra és a biztonságra voksoltak. Mi ezt kínáltuk a választóknak, ezért tudott sikeres lenni a választási programunk.

A képviselő testületben 12-en a Szövetség zászlaja alatt jutottak be, kilencen függetlenként. Számít esetleg kiélezett vitára a testületben a határozatok elfogadásánál?

Az előző négy éves ciklus alapján bízom benne, hogy az együttműködés továbbra is eredményes lesz. Nem voltak gáncsoskodók, nem voltak, akik feleslegesen vitát gerjesztettek volna, azt hiszem, hogy azokkal a képviselőkkel is, akik nem a Szövetség politikai párt színeiben kaptak mandátumot, tudok számolni. Eddig is sikeresen együttműködtünk. Az újonnan érkezőknek fel kell venni az iramot, kihasználni a lehetőségeket. Új helyzet van, bízom benne, hogy az új képviselők is be tudják vetni a kreativitásukat és a javaslataikkal együtt tudjuk a várost vezetni a következő nehéz időszakban.

Mik lesznek a legsürgősebb lépések, amikkel kezdeni szeretne, mint újonnan megválasztott polgármester?

Mihamarabb szeretném összehívni a képviselő-testület alakuló ülését, szeretném, hogy felálljanak a szakbizottságok, a tanács, hogy érdemi kérdésekkel tudjunk foglalkozni. Mindenképp még novemberben szeretném, ha felállna a testület, ugyan a törvény 30 napot ír elő és természetesen ez nagyban függ a hivataltól, de szeretném minél előbb, hiszen még ebben az évben szükséges a költségvetést módosítani. A jövő évi költségvetési tervezetet is elő kell készíteni, az sem lesz meg egyik napról a másikra.

Read More

Post Comment