Search by category:
Egyéb kategória

Forró Krisztián: „Az ország egyik legerősebb pártja a Szövetség!”

GALÁNTA |

Nagy sikert aratott a Szövetség mind a megyei, mind a helyhatósági választáson. Forró Krisztián pártelnökkel készített interjúnkban arra kértük, értékelje az elért eredményeket.

Mennyi polgármestere és megyei képviselője lett a Szövetségnek?

Az olyan polgármesterek száma, akik csak a Szövetség színeiben indultak, 222 lett. Akik a Szövetséggel valamilyen koalíciót alkotva jelöltették magukat, azokból 263 került ki győztesként, továbbá 54 megyei képviselőnk lett. A helyi önkormányzati képviselők számát még nem tudjuk. Ezen kívül Kassa és Besztercebánya megyében támogattuk a nyertes elnökjelölteket, vagyis Rastislav Trnkát és Ondrej Luntert. A járási székhelyek közül a Kassa-környéki és Losonci járásban ért el első helyet az általunk támogatott jelölt.

Milyen arányban oszlik meg a nyertes polgármesterek száma a Szövetség három platformja között?

Az MKP platform 133, a Híd 79, az Összefogás pedig 10 olyan polgármesterjelöltet indított, akik a Szövetség színeiben nyerték meg a választást.

Hogyan értékeli a Szövetség jelöltjeinek vereségét? Komáromban például Bauer Ildikó jelentősen lemaradt Keszegh Béla mögött, de Horváth Árpád sem tudott győzni Gútán.

A bástyáink legnagyobb részét sikerült megtartani, például Dunaszerdahelyen és sok más városban. Tény, hogy van több olyan város, amely kiesett és nem a Szövetség jelöltje lett a polgármester, ugyanakkor komoly eredményeket értünk el olyan helyeken, ahol eddig nem volt polgármesterünk, például Ipolyságon, vagy Galántán és Diószegen, ahol a függetlenként induló polgármestert támogattuk. Ez egy nagyon jó alap ahhoz, hogy a parlamenti választásokon a Szövetségnek sikerüljön érdekképviseletet elérnie a közösség érdekében.

Hogyan lehet ezt a célt elérni?

A Szövetség a régiók pártja. Állandó kapcsolatban vagyunk a polgárokkal. Az elért eredményeket a régió érdekében értük el helyi és megyei szinten. Látjuk, hogy az az egység és erő, amely létrejött azáltal, hogy a pártok egyesültek, mennyire nagy és komoly erőt jelent. Természetesen tovább folytatjuk a munkát, hogy a parlamenti érdekképviseletet elérjük a közösség számára, hiszen mindenképpen megérdemelné.

Melyik megyében terveznek megyei alelnöki tisztségekről tárgyalni?

Az eredményeknek köszönhetően úgy tűnik, hogy négy megyében esélyes, hogy alelnökünk legyen, mégpedig Nagyszombat, Nyitra, Besztercebánya és Kassa megyében. A Szövetség megyei képviselőjelöltjeire több mint félmillióan szavaztak. Ezzel az eredménnyel a legerősebb párt lett Szlovákiában. A következő párt a sorban 400 ezret, vagyis több mint százezerrel kevesebb szavazatot kapott.

Read More

Post Comment