Search by category:
Egyéb kategória

Vélhetően nem hackertámadás érte a parlamentet, csak rosszul kötötték be a kábeleket

Boris Kollár (Sme rodina) csütörtökön hackertámadás miatt szakította meg a parlament ülését.

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter a TA3 V politike című műsorában arról beszélt, hogy a parlament rendszerének összeomlását vélhetően nem hackertámadás, hanem a kábelek rossz összekötése okozta.

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök szóvivője, Michaela Jurcová nem erősítette meg Matovič állítását. Emlékeztetett, a parlament jelentette a kiberbiztonsági incidenst a Nemzetbiztonsági Hivatalnak, az ügyet vizsgálják.

Az ellenzéki SaS hétfőn felszólította Kollárt, hogy a parlament 75. ülésének folytatását tűzze ki szerdára, amikorra egyébként is be volt ütemezve. 

„Már világos, hogy semmiféle hackertámadás nem érte a parlamentet, Igor Matovič, az OĽaNO elnöke is azt mondta, csak rosszul kötötték be a kábeleket. Nincs semmi ok arra, hogy csak november 8-án folytatódjon az ülés” – jelentette ki Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője.

A parlamenti iroda szóvivője később arról tájékoztatott, hogy szerdán próbaszavazást tartanak a parlamentben. „Ha a rendszerben nem találnak hibát, Boris Kollár, a parlament elnöke még aznap megkeresi a parlamenti frakciók vezetőit, és megpróbálja csütörtökre összehívni az ülést” – mondta Jurcová.

Read More

Post Comment