Search by category:
Egyéb kategória

Vasvillákkal estek egymásnak a szlovák falu lakosai a szoros választási eredmények miatt

A botokkal és vasvillákkal vívott összezördülésnek csak a rendőrök figyelmeztetőlövései tudtak véget vetni.

Az incidens hétfő este 7 óra környékén történt az Iglói (Spišská Nová Ves) járásban található Zsigra (Žihra) község egyik lakótelepén.

A dulakodás oka állítólag a szombati önkormányzati választás szoros eredménye volt. A polgármesteri széket Jozef Mižigár, a Dobrá voľba a Umiernení jelöltje nyerte el, de csak 33 szavazattal kapott többet, mint a Spolu jelöltje, Marián Mižigár, ráadásul a választási bizottságok hét tagja alá sem írta a jegyzőkönyvet, egyikük pedig egyenesen a Legfelsőbb Bírósághoz tervez fordulni az ügyben.

A helyszínen egy nagyobb tömeg volt jelen, a feszült és zavaros helyzet miatt a helyiek között durva verbális támadások alakultak ki, majd a lakosok egyik csoportja kövekkel, botokkal, vasvillákkal, üvegekkel és egyéb tárgyakkal dobálta a másikat. Emiatt további rendőri erősítést küldtek a helyszínre

– tájékoztatott a rendőrség.

Az incidens során több, a helyszínen parkoló gépjármű is megrongálódott, az anyagi kárt nagyjából 12 ezer euróra becsülték.

Bár a feldühödött lakosok nem kerültek közvetlen fizikai kontaktusba, csak a rendőrök figyelmeztetőlövéseinek köszönhetően nyugodtak le valamelyest a kedélyek.

Read More

Post Comment