Search by category:
Egyéb kategória

Remišová a Smer és Hlas kampányának tartja a népszavazást, Blanár cáfol

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes a Smer és Hlas közös kampányának tartja a választási ciklus lerövidítéséről szóló népszavazást. Juraj Blanár (Smer), a parlament alelnöke ezzel szemben elutasítja, hogy így kampányolnának, szerinte a népszavazás az állampolgárok alkotmányos joga.

„A népszavazást januárban tartják, amikor tetőzik az energetikai válság. Ebben az időben pénzt szórni a Smer választási kampányára önző, cinikus és abszolút tiszteletlenség Szlovákia polgáraival szemben” – jelentette ki Remišová az RTVS O 5 minút 12 című műsorában vasárnap.

Blanár szerint nem lenne szükség népszavazásra, ha a parlament elfogadná a választási időszak lerövidítését célzó alkotmánymódosítást. „Ez a legolcsóbb” – fűzte hozzá.

Blanár emellett bírálta a kormányt, amiért nem nyújt kellő segítséget a polgároknak. Remišová erre válaszul elmondta, a kormány több intézkedést is hozott már az infláció és az energiaválság ellen. Úgy véli, a kormány a családokat és a kiszolgáltatott helyzetben lévőeket is segíti. „Ha teljes mértékben segíteni akarunk az embereken, el kell fogadni a költségvetést” – vágott vissza a miniszeterelnök-helyettes. A Smer képviselője szerint módosítani kellene a költségvetés-tervezetet, amely részeként hárommilliárd eurót kéne átcsoportosítani az egészségügyre, az oktatásra és a szociális szektorra.

Mindkét képviselő elégedettségét fejezte ki az önkormányzati választás eredményeit illetően. „Számunkra nagyon jól sikerültek a választások a régiókban” – jelentette ki Remišová- A parlament alelnöke szerint a szociáldemokrácia nyerte a választást. „Ha összeszámoljuk a Smerre és a Hlasra adott összes szavazatot, akkor kiderül, hogy a szlovákiaiak más politikát szeretnének, mint amit ez a kormány képvisel” – fűzte hozzá Blanár.

(TASR)

Read More

Post Comment