Search by category:
Egyéb kategória

Az SaS képviselői nem vesznek részt a Mikulec leváltásáról szóló jövő heti parlamenti szavazáson

Az SaS képviselői nem vesznek részt a jövő héten tartott, Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter leváltását célzó parlamenti ülésen – jelentette ki Richard Sulík, a párt elnöke.

Sulík szerint a koalíció reméli, hogy a parlamentben nem lesz elég képviselő ahhoz, hogy a szavazást megtartsák. „Mi ezért nem veszünk részt a szavazáson, és ha a többi ellenzéki párt is úgy gondolja, hogy ez nem csak egy színház, hanem a minisztert az alkalmatlansága miatt kell leváltani, ők sem jelennek meg, így a parlament végül határozatképtelen lesz” – jelentette ki Sulík.

Az SaS vezetője szerint ebben az esetben a szavazást a parlament november 29-ei ülésére napolnák el, amelyen már az SaS képviselői is részt vesznek. „Meglátjuk, hány szavazat érkezik Mikulec leváltására a Sme rodina részéről. Csak az SaS nem tudja leváltani Roman Mikulecet, hacsaknem csatlakozik hozzá a Sme rodina” – fűzte hozzá.

Sulík élesen bírálta az OĽaNO-t az országban uralkodó káosz miatt. Szerinte a mozgalom már nem korrupcióellenes, eleveszítette gátlásait, és mindent elkövet azért, hogy hatalmon maradjon.

Read More

Post Comment