Search by category:
Egyéb kategória

Tüntetésre készülnek az orvosok

A Szlovák Orvosszakszervezet (LOZ) tüntetést hívott össze november 17-re, a pozsonyi Szabadság térre. 

Peter Visolajský, a LOZ képviselője szerint az orvosok készen álltak arra, hogy az orvosok felmondását illetően konstruktív tárgyalásokat folytassanak a kormánnyal, ők azonban – hazárdjátékot űzve a szlovák állampolgárok életével és egészségével – nem éltek ezzel a lehetőséggel. 

Miroslav Mendel, a LOZ alelnöke szerint az egészségügyi minisztérium memorandumtervezete csupán homályos ígéreteket tartalmaz, és nem foglalkozik az orvosok nyolc követelésével. Meglátásuk szerint az anyag nem kötelezi a kormányt semmire, és nyomát sem mutatja annak, hogy megállapodásra törekednének.

Az orvosok a tüntetés által próbálják meg felhívni a kormány figyelmét arra, hogy használja ki a megmaradó időt arra, hogy közös megoldást találjanak. „A nyolc követelés beteljesítése a működő egészségügy biztosítását szolgálja” – tették hozzá azzal, hogy működő egészségügy nélkül Szlovákia nem számít majd biztonságos országnak. 

Október elején 31 kórház több mint 2100 orvosa mondott fel. Az egészségügyi szakszervezetek tagjai azzal indokolták ezt a döntést, hogy nem értenek egyet azzal, ahogyan a rendszer jelenleg működik. 

Read More

Post Comment