Search by category:
Egyéb kategória

Rakétatalálat ért egy lengyel falut, ketten meghaltak

A lengyel miniszterelnöki hivatal szerint rakétacsapás érte az ukrán határ közelében található Przewodów falut, melynek következtében két személy életét vesztette.

Az eddigi hírek szerint két darab eltévedt rakéta zuhant le Lengyelország területén.

Andrzej Duda elnök és Mateusz Morawiecki kormányfő válságtanácskozást hívott össze – közölte a miniszterelnöki hivatal szóvivője, Piotr Müller.

Egy meg nem nevezett magas rangú amerikai hírszerzési tisztviselő szerint orosz rakéták landolhattak a helyszínen – írja az AP hírügynökség.

Mindeközben Piotr Müller felszólította a médiát, ne tegyen közzé meg nem erősített információkat, illetve elmondta, egy nyilvános sajtókonferenciát fognak tartani, amelyen ismertetik majd az incidens pontos körülményeit.

A gazeta.pl portál szerint egy gabonaszárító üzemben történt robbanás a Lublini vajdaságban található Przewodów faluban. A lengyel rendőrség jelenleg is végzi a helyszínelést.

A Barátság kőolajvezeték leállása és a lengyelországi rakétabecsapódás miatt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is összehívta a Védelmi Tanács ülését – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő szóvivője.

Mindeközben a lett külügyminiszter, Edgars Rinkēvičs Twitteren megerősítette, orosz rakéták csapódtak be lengyel területre.

Orosz rakéták csapódtak be egy NATO-tagállam területére, ami nagyon veszélyes eszkalációja a konfliktusnak a Kreml részéről. Lettország teljes szolidaritását fejezi ki szövetségesével, Lengyelországgal. Oroszországnak felelősséget kell vállalnia minden következményért

– írta Rinkēvičs.

(ap, gazeta.pl, mti)

Read More

Post Comment