Search by category:
Egyéb kategória

Heger: Minden eddiginél jobban biztosított Szlovákia légvédelme

Szlovákia megerősítette biztonságát, az ország légvédelmét minden eddiginél jobban biztosították – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő szerda délelőtti sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnök szerint a lengyelországi rakétabecsapódást illetően nem szabad találgatásokba bocsátkozni, meg kell várni az eset kivizsgálását. Ennek ellenére úgy véli, bárhogy is történt, nem változtat Oroszország felelősségén, hiszen Ukrajna lerohanása nélkül a két ember halálát okozó szerencsétlenségre sem kerülhetett volna sor.

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter szerint ezért számoljunk bármelyik forgatókönyvvel, Lengyelország az orosz agresszió áldozatává vált.

„Légterünk minden eddiginél jobban biztosított” – jelentette ki Heger. A kormányfő szerint a titkosszolgálat és a fegyveres erők is állandó készenlétben állnak.

A kormányfő egyúttal felszólította a lakosságot, hogy minden esetben ellenőrizzék a Lengyelországban történt rakétabecsapódásról szóló információkat, mivel máris sok álhír jelent meg azt illetően.

(Denník N)

Read More

Post Comment