Search by category:
Egyéb kategória

A japán diákok már a metaverzumban tanulnak – ránk is ez vár?

Japán |

Mark Zuckerberg álma, miszerint a metaverzumban fogunk élni, tanulni, dolgozni és szórakozni, kezd valósággá válni.

A japán Toda városban modern módon küzdenek az iskolai hiányzások ellen: virtuális tantermeket hoznak létre azon diákok számára, akiknek nehézségei vannak a jelenléti oktatásba való visszatéréssel.

Az iskolai hiányzás komoly probléma Japánban. A helyi oktatási minisztérium 2021-es felmérése szerint csaknem negyedmillió diák hiányzott 30 vagy annál több napot. A minisztérium szerint a hiányzás okai főként a koronavírus-járvány miatti izoláció és a gyermekek kommunikációs nehézségeiben keresendők.

A metaverzumot mint tanítási eszközt már több intézmény is használja: a Tokiói Egyetem júliusban jelentette be, hogy egy szakot a metaverzumban nyit meg, a kínai Nanking Egyetem pedig egy olyan specializáció előkészületein dolgozik, amely kifejezetten a metaverzumbeli munkával kapcsolatos oktatást biztosít a hallgatóknak.

A fő problémát az eszközök finanszírozása jelentheti, ugyanis a VR-headsetek nem olcsók, és az iskoláknak ki kell alakítaniuk egy hitel- vagy részletfizetési rendszert a diákok számára. Kezdetben azonban a Meta megígérte, hogy a szükséges hardvert ingyen biztosítja az iskoláknak.

(refresher.sk, cszs)

Read More

Post Comment