Search by category:
Egyéb kategória

ANS: A megegyezés az egyetlen megoldás, a veszélyhelyzet rontaná a helyzetet

Az egyetlen megoldás a megegyezés a kormány és az orvos szakszervezetek között, a veszélyhelyzet kihirdetése csak rontaná a helyzetet az egészségügyben – jelentette ki Marián Petko, a Szlovákiai Kórházszövetség (ANS) elnöke.

„A veszélyhelyzet kihirdetése egyetlen dolgot old meg, hogy december 1-től nem kellene betartani a normatívákat, mert ilyen helyzetben ez nem kötelező. De ez sem azokat az orvosokat érintené, akik felmondtak, hanem azokat, akik maradtak” – tette hozzá.

Petko szerint csak tovább éleződne a helyzet. „Ez volt 2011-ben is, amikor 1100 orvos mondott fel, csak most 2100. A veszélyhelyzet kihirdetése csak rontotta a helyzetet és az orvosok elmentek betegszabadságra” – folytatta Petko.

Megismételte, hogy az egyetlen megoldás a megegyezés, B terv szerinte nincs. „Semmilyen egészségügyi miniszter nem tud kitalálni B tervet, sem Szlovákiában, sem más országban, ha hirtelen 2100 orvos hiányzik a sürgősségi ellátásból. Ilyen terv nincs” – hangsúlyozta a kórházszövetség elnöke.

Az egyeztetés kedden is folytatódott, de megegyezés nem született a kormány és az orvos szakszervezetek között. Peter Visolajský szakszervezeti vezető kijelentette, hogy szerdán feltehetően olyan ajánlatot kapnak a kormánytól, amely megfelel a javaslataiknak.

Read More

Post Comment