Search by category:
Egyéb kategória

Orbán Viktor sálja miatt a kijevi magyar nagykövetet is bekéretik

Nemcsak Andrej Stančík (OľaNO) szlovák képviselő emelt szót Orbán Viktor Nagy-Magyarországot ábrázoló sálja miatt. Az ukrán külügyminiszter, Oleg Nikolenko bekéreti a kijevi nagykövetet.

A 24.hu közölte, hogy Orbán Viktor Magyarország–Görögország fulballmenccsen viselt Nagy-Magyarországot ábrázoló sálja miatt a kijevi magyar nagykövetet bekérette Oleg Nikolenko ukrán külügyminiszer.

A hírről az ukrán külügyi szóvivő tájékoztatott, hozzátéve, hogy a revizionizmus eszméinek népszerűsítése nem járul hozzá az ukrán-magyar kapcsolatok fejlődéséhez.

A magyar miniszterelnök sálja mellett a szlovák politikusok sem mentek el szó nélkül. Andrej Stančík, a külügyminisztérium államtitkára közösségi oldalán egy hosszabb posztban azt írta: „Szlovákia független és szuverén állam, nem pedig Magyarország része”. Az OľaNO képviselője arról is beszélt, nem tudja elképzelni, hogyan kerülhetett Orbán nyakába egy ilyen, Szlovákiára nézve sértő sál. „Az ilyen jellegű történelmi revizionizmus manapság rendkívül veszélyes” – tette hozzá a képviselő.

Szlovákia független és szuverén állam, nem pedig Magyarország része” – hangsúlyozta a képviselő.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Instagramra posztolt egy videót, melyben a Görögország – Magyarország barátságos futballmérkőzés eredményének örül. A miniszterelnök nyakában egy Nagy-Magyarország térképét ábrázoló sál látható.

A felvételre a külügyminisztérium államtitkára, Andrej Stančík hívta fel a figyelmet. Az OľaNO képviselője szerint a magyar miniszterelnök megnyilvánulása rendkívül érzéketlen, különösen az ukrajnai háborúra való tekintettel, amely során Oroszország birtokba vette az ország területének egy részét.

Stančík hangsúlyozta, hogy „Szlovákia egy független és szuverén állam, nem pedig Magyarország része”, és nem tudja elképzelni, hogyan kerülhetett Orbán nyakába egy ilyen, Szlovákiára nézve sértő sál. „Az ilyen jellegű történelmi revizionizmus manapság rendkívül veszélyes” – tette hozzá a képviselő.

(refresher.sk, cszs)

(24.hu, úsz)

Read More

Post Comment