Search by category:
Egyéb kategória

Letette polgármesteri esküjét Orosz Csaba

Somorja |

Magas, 43,69 %  volt a részvételi arány az önkormányzati választásokon, amit nagy fölénnyel Orosz Csaba nyert és folytathatja a megkezdett munkát. 3 174 szavazatot kapott, a második helyen Jozef Bednár (független) 1225 és a harmadik helyen Sztruhár Ferenc (Magyar Fórum) 367 szavazatot kapott. A városi testületbe tizenkilenc képviselőt választottak, mindnyájan a Szövetség színeiben kerültek be.

A képviselő-testület alakuló ülésén Orosz Csaba másodszor tett polgármesteri esküt. Beszédében hangsúlyozta, hogy Somorja kisvárosi jellege az, amit szerettek volna megőrizni és ami sikerült is. Összefoglalta az elmúlt időszakot, ismertette a városfejlesztési elképzelését és ünnepi beszédében kiemelte, mindenki polgármestere akar lenni: „tekintet nélkül arra, hogy itt született, vagy beköltözött lakosokról van-e szó.”

A város alpolgármestere ismét Veres Gábor lett. Somorján stabil képviselő-testület alakult. Nem folytatja a munkát többek között Kovács Roland, Bauer Edit, Pirk Ilona, Czafik László, Tóth Imre. Új képviselők a testületben: Bartalos Péter, Pálinkás Éva, Horváth Csaba, Hushegyi János és Valocsay István.

Read More

Post Comment