Search by category:
Egyéb kategória

Vb-2022 – Irán kétgólos győzelmet aratott Wales felett

Az iráni válogatott a 98. és a 101. percben szerzett gólokkal 2-0-ra legyőzte a walesi csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság pénteki játéknapján, a B csoport második fordulójában.

A kezdés után a walesiek próbáltak kezdeményezni a megilletődött irániakkal szemben. A 10. perc után iráni részről kapusbravúrt lesgól követett, amitől aztán egycsapásra megélénkült a gárda és a mérkőzés is. Irán sebességet váltott, sok mozgással átvette a kezdeményezést, támadójátéka pedig veszélyesebbé vált, mint a technikai hibák sorát vétő, sokszor sablonos riválisé.

A szünet után sem változott a játék képe, sőt, az 52. percben Azmun ziccerből lőtt kapufát, majd Golizadeh távoli ismétlésnél szintén a kapufa mentette meg Walest a góltól. Az európaiak játéka továbbra is kilátástalan és veszélytelen volt, Irán egyre inkább felbátorodott, de a befejezéseknél, az utolsó passzoknál már ott is kiütközött a fáradtság, és jöttek a hibák. De jöttek a cserék is, amelytől ismét lendületet kapott. A hajrában bő tíz percig emberelőnyben játszott Irán – a kapus Hennesseyt állították ki rossz ütemű kifutás miatt –, amely a végjátékban két góllal eldöntötte a találkozót.

Read More

Post Comment