Search by category:
Egyéb kategória

Vb-2022 – Svájc legyőzésével továbbjutottak a brazilok

A brazil válogatott Svájc 1–0-s legyőzésével már a csoportkör második fordulójában, hétfőn biztosította továbbjutását a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjából.

Brazília–Svájc 1–0 (0–0)

Doha, 974 Stadion, 43 649 néző, v.: Ivan Barton (salvadori)
    gólszerző: Casemiro (83.)
    sárga lap: Fred (52.), illetve Rieder (50.)

G csoport, 2. forduló:

Alisson – Eder Militao, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro (Alex Telles, 86.) – Raphinha (Antony, 73.), Fred (Bruno Guimaraes, 58.), Casemiro, Vinícius Jr. – Lucas Paquetá (Rodrygo, a szünetben), Richarlison (Gabriel Jesus, 73.)

Brazília:

Yann Sommer – Silvan Widmer (Fabian Frei, 86.), Manuel Akanji, Nico Elvedi, Ricardo Rodríguez – Remo Freuler – Fabian Rieder (Renato Steffen, 58.), Granit Xhaka – Djibril Sow (Michel Aebischer, 76.) – Breel Embolo (Haris Seferovic, 76.), Ruben Vargas (Edimilson Fernandes, 58.)

Svájc:

83. perc: Rodrygo pörgette Casemiróhoz a labdát a svájci 16-oson belülre, a védekező középpályás pedig dropból, 14 méterről nagy erővel, félmagasan a bal kapufa mellé lőtt (1–0).

II. félidő:

A felek négy éve is találkoztak a csoportkörben, akkor 1–1-es döntetlennel zárult a mérkőzésük. Ezúttal mindkét együttes győzelemmel rajtolt, így három ponttal a zsebükben és a továbbjutás kiharcolásának esélyével léptek pályára.

Az összecsapás első félidejében a sérült Neymar nélkül pályára lépő brazilok játszottak mezőnyfölényben, de ezt csupán néhány kisebb helyzetre tudták váltani a stabil védekezést előtérbe helyező svájciakkal szemben. A szünet előtti legérdekesebb pillanatokat a stadion világításának néhány másodperces lekapcsolása szolgáltatta.

A fordulást követően sem lett intenzívebb az iram, a 64. percben Vinícius Jr. a svájci védelem első megingását kihasználva – úgy tűnt – meg is szerezte a vezetést a dél-amerikai együttesnek, ám mivel a támadás során korábban les volt, így nem adták meg a találatot. A gól viszont felrázta az ötszörös vb-aranyérmes brazil válogatottat, amely a hajrában egyértelműen ellenfele fölé kerekedett, majd Casemiro révén a győztes találatot is megszerezte, ez pedig biztos nyolcaddöntős részvételt ér.

Read More

Post Comment