Search by category:
Egyéb kategória

Vb-2022 – Japán legyőzte Spanyolországot, mindkét csapat nyolcaddöntős

A japán csapat 2–1-re legyőzte a spanyol válogatottat a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában, így előbbiek csoportelsőként, utóbbiak csoportmásodikként jutottak a nyolcaddöntőbe.

A tizenhat között a japán együttes ellenfele Horvátország lesz, míg a spanyolok Marokkóval találkoznak.

Japán–Spanyolország 2–1 (0–1)

al-Rajjan, Halifa Stadion, 44 851 néző, v.: Victor Gomes (dél-afrikai)
    gólszerzők: Doan (48.), Tanaka (51.), illetve Morata (11.)
    sárga lap: Itakura (39.), Tanigucsi (44.), Josida (45.)

E csoport, 3. forduló:

Gonda Suicsi – Ito Junya, Itakura Ku, Josida Maja, Tanigucsi Sogi, Nagatomi Juto (Mitoma Karu, a szünetben) – Kubo Takefusa (Doan Ricu, a szünetben), Tanaka Ao (Endo Vataru, 87.), Morita Hidemasza, Kamada Dajcsi (Tomijasu Takehiro, 68.) – Maeda Dajzen (Aszano Takuma, 62.)

Japán:

Unai Simon – Cesar Azpilicueta (Dani Carvajal, a szünetben), Pau Torres, Rodri, Alejandro Balde (Jordi Alba, 68.) – Gavi (Ansu Fati, 68.), Sergio Busquets, Pedri – Nico Williams (Ferran Torres, 57.), Álvaro Morata (Marco Asensio, 57.), Dani Olmo

Spanyolország:

11. perc: Azpilicueta jobbról ívelte be a labdát, középen nagy lendülettel érkezett Morata, akivel a védők nem ugrottak fel, így a csatár zavartalanul fejelt a kapuba négy méterről (0–1).

I. félidő:

48. perc: Letámadásból szereztek labdát a japánok a spanyolok tizenhatosánál, majd a szünetben beállt Doan egy csel után, a jobbösszekötő helyéről, 18 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1–1).

51. perc: Már szinte elhalni látszott a japánok akciója, de két játékosuk is az alapvonalra vetődött, ahonnan egyiküknek, a szinten csereként pályára lépő Mitomának sikerült visszakanalaznia a labdát a kapu elé. Ott érkezett Tanaka, aki közelről a kapuba sodorta a labdát. A játékvezető azután ítélte meg a gólt, miután a videobírós ellenőrzés (VAR) megállapította, hogy a beadás előtt nem volt kint a labda (2–1).

II. félidő:

Nyomasztó spanyol mezőnyfölényt hozott az első félidő, amelyen gyorsan vezetést szerzett az európai együttes. A japánok hátrányban sem jöttek ki a biztos fedezékből, továbbra is védőfalat vontak a térfelük közepén: öt védőjük előtt négy középpályás szerepelt, elsősorban védekezési feladattal. A spanyolok szorgosan járatták a labdát, de azzal sokszor akkor sem indultak kontrára, amikor véletlenül kinyílt volna előttük a terület. Inkább forgatták az oldalakat, esetleg hátrafelé játszottak, így viszont minimális veszélyt jelentettek ellenfelük kapujára. A gólszerző Moratának akadt még egy lövése, illetve Azpilicueta felfutásaiban volt spiritusz.

A második félidő elején a japánok váratlanul és gyorsan, három perc alatt fordítottak – szünetben becserélt két játékosuk góllal és gólpasszal segített –, majd folytatódott az első félidő meddő spanyol mezőnyfölénye. Luis Enrique friss spanyol támadókat vetett be, de a hajráig nem volt benne a csapata játékában a gól, akkor pedig hiába akadtak lehetőségeik, azokból nem sikerült egyenlíteniük.

Read More

Post Comment