Search by category:
Egyéb kategória

Botrány: az MKP-platform kivonult a Szövetség Országos Tanácsának üléséről

Botrányba fulladt a Szövetség Országos Tanácsa, a párt MKP-platformja kivonult a testület üléséről. A tanácskozás témája a párt platformrendszerének felszámolása volt, amelyet az MKP indítványozott, de a Híd és az Összefogás ellenez. Úgy tudjuk, a pártelnök, Forró Krisztián a lemondását is kilátásba helyezte, ha nem sikerül eltörölni a párton belül működő platformrendszert.

Az MKP-platform képviselői kivonultak a Szövetség Országos Tanácsának (OT) üléséről, miután a testület véleményt akart formálni abban a kérdésben, hogy eltörölhetik-e a párton belül működő platformrendszert, vagy sem. A Híd és az Összefogás élesen ellenzi a belső rendszer felszámolását, az MKP azonban ennek céljából a párt kongresszusának összehívását is kezdeményezte. Az OT-ülést követő sajtótájékoztatón csak a Híd- és az Összefogás-platform képviselői voltak jelen.

A szombati Országos Tanács ülését követő sajtótájékoztatón a párt elnöke, az MKP-platformban politizáló Forró Krisztián sem állt a kamerák elé, megpróbáltuk megszólítani, de nem kívánt nyilatkozni. Információink szerint azonban a pártelnök kilátásba helyezte, a január 28-ára összehívott kongresszusán lemond a tisztségéről, ha nem sikerül eltörölni a párton belüli platformrendszert.

Read More

Post Comment