Search by category:
Egyéb kategória

Heger szerint az ország berendezkedése múlik a szavazáson

A kormányról szóló szavazás az ország berendezkedéséről fog szólni, és Eduard Heger (OĽaNO) reméli, hogy a demokrata képviselők ennek megfelelően állnak hozzá. A kormányfő hétfői sajtótájékoztatóján beszélt erről és azt is leszögezte, nem váltja le Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminisztert.

A kormányfő hozzátette, Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter leváltását sem fogja kezdeményezni. A belügyminiszter sorsáról Martin Borguľa (Sme rodina) bejelentése kapcsán beszélt, aki a kormány megbuktatására akar szavazni, ha nem váltják le Mikulecet, vagy nem mond le magától. Mikulec már közölte, hogy marad.

Heger elárulta, hogy Martin Čepček (frakció nélkül) képviselővel tárgyal, de Slavěna Vorobelovával nem. Eddig még egyikük sem közölte, hogyan fog szavazni.

„A holnapi szavazás rendkívül fontos. 11 év elteltével ismét az ország berendezkedéséről és a bizalomról szól. Tudatosítanunk kell ennek a szavazásnak a fontosságát, remélem, hogy az összes demokrata képviselő ennek megfelelően áll hozzá. Ez a szavazás nem Hegerről, Kollárról vagy Matovičról szól, hanem arról, hogy továbbra is működni fog-e az igazságszolgáltatás az országban vagy elhallgattatják, hogy lesznek-e reformok, és hogy tiszteletben tartják-e a polgári társadalmat vagy félreállítják” – szögezte le a kormányfő.

Heger arról nem nyilatkozott, mi lesz azután, ha megbukik a kormány. Nem én indítványoztam a megbuktatását. Kérdezzenek erről holnap délután. Azt gondolják, úgy fogok holnap felkelni, hogy nincs tervem? – mondta újságíróknak Heger.

Az SaS, a Smer, a Hlas és a Republika képviselői már bejelentették, hogy a kormány leváltására fognak szavazni. Szintén így nyilatkozott Tomáš Valášek frakció nélküli képviselő, ellenben Miroslav Kollár (frakció nélkül) nem támogatja a kormány leváltását.

Read More

Post Comment