Search by category:
Egyéb kategória

260 futó és kocogó, 2760 euró a bősi Mikulás-futás hozadéka

260 futó és kocogó, 2760 euró a bősi Mikulás-futás hozadéka

Lencsés Zoltán

2022. 12. 14., sze – 18:06

Bős |

Szombaton a Duna-parti városban a karácsonyvárás, a jótékonykodás jegyében, remek hangulatban zajlott a Mikulás-napi futás, melyet két év elteltével szerveztek meg újra.

A versenyközpont az Amade parkban volt. A futást megelőző napokban csapadékossá vált időjárás miatt útvonalat módosítottak, rövidebb kört jelöltek ki, és aszfaltburkolatot választottak  a szervezők. Elsőként a legapróbbak álltak csatasorba. Ők korukra való tekintettel csupán egy kis ízelítőt kaptak a futásból. A gyerkőcöket a célban éremmel, csomaggal várta a Mikulás. A többiek tíz órakor rajtoltak el. A főtáv egy körülbelül 1,2 kilométeres kör volt. Jelmezbe bújva sok-sok Mikulás, manócska és manó vágott neki az útvonalnak, melyen akár több kört is lehetett teljesíteni.

„A rajtkapu átlépése után akár kiszállhattak, de egy újabb kört is vállalhattak a résztvevők. A teljesítők a hagyományoknak megfelelően futóérmet kaptak, majd meghívtuk őket teára, forralt borra, zsíros kenyérre és egyéb, csapattagjaink által sütött finomságokra. A végelszámolásnál derült ki, hogy 260 gyerek és a felnőtt dacolt a méterekkel és a kilométerekkel. Ami pedig a jótékonykodást illeti, a futónap végén jelentős összeg, nevezetesen 2760 euró gyűlt össze, melyet kedvezményezettünk, a helybeli Farkas Lacika kezelésére fordítunk.  Szülei Lacikával szerdán el is utaztak, hogy még a karácsonyi ünnepeket megelőzően megkaphassa az őssejtterápiát. Ezúton is szeretném megköszönni támogatóinknak, akik közt többen az egész év során segítenek bennünket” – nyilatkozta sikeres rendezvényükről lapunknak Király Mátyás, a rendezvényt szervező agilis Bősi futóklub elnöke.

Read More

Post Comment