Search by category:
Egyéb kategória

Problémamentes a hajléktalanok helyzete Galántán és Diószegen

Problémamentes a hajléktalanok helyzete Galántán és Diószegen

Tornyai Bianka

2022. 12. 14., sze – 14:17

Galánta/Diószeg |

Minden hajléktalan helyzetére megoldást találtak Galántán és Diószegen is, így nem kell attól tartani, hogy a hidegek beálltával problémák adódnak velük.

Jelenleg nincsenek hajléktalanok az utcán a Galántai járás két városában. Galántán többüknek megoldódtak a lakhatási problémái, ötöt pedig a város saját bérlakásaiba költöztetett. Adriana Molnáriová, a városi hivatal szociális ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője lapunknak elmondta, Galántán jelenleg nincs éjjeli melegedő, sem szociális szolgáltatás a hajléktalanok számára, mert nincs rá szükség.

Aki nem talált magának lakást, azt a város a saját bérlakásaiban helyeztük el. Vannak még üres lakások, tehát ha szükség lenne rá, másoknak is meg tudnánk oldani a lakhatást. Az említett öt személynek van munkája, tudja fizetni a lakbért, de azokat is el tudnánk helyezni jelképes összegért, akik esetleg elveszítenék a munkájukat. Senkit nem hagynánk az utcán”

hangsúlyozta az osztályvezető.

Krommer Gábor, Diószeg polgármestere úgy nyilatkozott, folyamatosan figyelemmel kísérik a hajléktalanok sorsát és igyekeznek megoldást találni a problémáikra.

Állandóan gondoskodunk róluk, jelenleg semmilyen megoldandó feladatunk nincs velük kapcsolatban. Egynek munkát és lakást adtunk, hatnak pedig egy nagyszombati hajléktalanszállón találtunk helyet, odaszállítottuk őket”

fogalmazott a polgármester.

Read More

Post Comment