Search by category:
Egyéb kategória

Programtár

Programtár

Havran Kati

2022. 12. 14., sze – 18:38

Adventi programtárunkban az elkövetkező napok kulturális rendezvényeit mutatjuk. 

KIÁLLÍTÁS A NÓGRÁDI MÚZEUMBAN

Kiállításmegnyitóra invitál a Nógrádi Múzeum és Galéria Losoncon, mely hazai és külföldi képzőművészek kortárs akvarell alkotásait vonultatja fel. A tárlat célja, hogy megismertesse a látogatókat az akvarell aktuális irányzataival, és bemutassa a műfaj kortárs művelőit. A kiállítás a XIV. Akvarell Triennálé keretén belül nyílik, és február 19-ig látogatható.

Helyszín: a losonci Nógrádi Múzeum és Galéria
A kiállítás megnyitója: december 15., csütörtök 16.00

 

RÖVIDFILMEK RIMASZOMBATBAN

A rimaszombati származású rendező és operatőr, Varga Gábor Csendes környék című filmjét díjazták nemrég a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon. Az este az ő rövidfilmjeit nézhetik meg a látogatók, a díjnyertes filmről és további munkáiról Nyitrai Nóra kérdezi majd.

Helyszín: a rimaszombati Csillagház (Daxnerova 36)
Időpont: december 15., csütörtök, 18.00

 

NEMZETISÉGI KULTURÁLIS EST KASSÁN

A hagyományosNemzetiségi Kulturális Estre várja a látogatókat a kassai Nemzetiségi Kisebbségi Klub és Kassa város nemzetiségi kisebbségi bizottsága. Az este a Kassa és környékén működő helyi nemzetiségi csoportok lépnek fel énekkel, zenével és tánccal.

Helyszín: a kassai történelmi városháza nagyterme (Fő utca 59)
Időpont: december 10., szombat 17.00

 

PORTRÉBESZÉLGETÉS GÁL TAMÁSSAL

A Mi, a komáromiak! programsorozat keretén belül Janković Nóra ezúttal Gál Tamást, a Komáromi Jókai Színház igazgatóját kérdezi majd. A belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a villa. camarum@gmail.com e-mail-címen tudnak az érdeklődők. 

Helyszín: a komáromi Zichy-pont
Időpont: december 15., csütörtök 18.00

 

VIVÁT, KODÁLY EMLÉKHANGVERSENY KOMÁROMBAN

Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója adja az apropóját a Vivát, Kodály című emlékhangversenynek, melyet csütörtökön tartanak a Tiszti Pavilonban. Ballán Viktória énekel, Mockovčáková Monika zongorán kísér, Gyöpös István pedig hegedűn játszik.

Helyszín: a komáromi Tiszti Pavilon
Időpont: december 15., csütörtök 18.00
Belépő: 5 euró

 

ÓGYALLAI KARÁCSONYI VÁSÁR

Forralt borral, karácsonyi zenével és műsorokkal várják a látogatókat csütörtökön és pénteken Ógyallán a karácsonyi vásárban. A vásárt mindkét nap délután 3 órakor nyitják meg, a programot a Konkoly-Thege téri alapiskola, a Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda, a Slniečko óvoda és az ógyallai Művészeti Alapiskola diákjai színesítik

Helyszín: Ógyalla, Konkoly-Thege tér
Időpont: december 15–16., csütörtök–péntek

 

A CONCORDIA VEGYES KAR HANGVERSENYE

Petőfi Sándor születésének 200., míg Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója alkalmából szervez ünnepi hangversenyt a Concordia Chorus Polgári Társulás. Az este színpadra lép a Concordia Vegyes Kar, Boráros Imre színművész, a Vox Femina Női Kar és a Selye János Egyetem női kara, a Cantus Iuventus is.

Helyszín: a komáromi Tiszti Pavilon
Időpont: december 16., péntek 18.00

 

ROCKKARÁCSONY A GELLEI KULTÚRHÁZBAN

A Pokolgép, a Phoenix RT, a gomoly és a Cloudburst koncertjére várják azokat, akik karácsony előtt még vágynak egy zúzós koncertestére.

Helyszín: a gellei kultúrház
Időpont: december 16., péntek 18.00
Belépő: elővételben 10 és 12 euró, a helyszínen 15 euró

 

FÉNYES-EST NAGYMEGYEREN

Fényes Szabolcs születésének 110. évfordulója alkalmából tartanak ünnepi estet Nagymegyeren. A zeneszerző örökzöldjeit Kevicky Tünde, Kollár Katalin és Érsek Rezső adják elő.

Helyszín: a Nagymegyeri Városi Művelődési Központ színházterme
Időpont: december 16., péntek 19.00

 

KLEZMER SOMORJÁN

A Samaria Klezmer Band ad hanukai koncertet Somorján, az evangélikus templomban.

Helyszín: a somorjai evangélikus templom
Időpont: december 17., szombat 19.00

 

SZÍVHARANG #KONCERTSZÍNHÁZ FÜLEKEN

A népdalénekes és előadóművész, Korpás Éva Szívharang című albumát már ismerhetjük, a zenei albumból kiinduló koncertszínházi előadást ezúttal Füleken nézhetjük meg. A népzenén túl a produkcióban más műfajok és kortárs művészetek – az irodalom, a tánc és a színház – elemei is megjelennek. A nagyszabású előadásban tizenhét szereplőt láthat a közönség a színpadon. Korpás Éva mellett hat énekes, öt népzenész és három táncos jelenik meg. A koncertszínházi produkció rendezője Gergely Rozália, aki György Zoltán Dáviddal együtt bábszínészként is közreműködik. Míg az előadás örök érvényű kérdéseket feszeget a szerelemről, csalódásról, érzelmekről, emberi kapcsolatokról, egy modern képi világot tár a közönség elé, hogy huszonegyedik századi felfogásban mutassa meg, hogyan alakultak, változtak az emberi kapcsolatok.

Helyszín: a Füleki Városi Művelődési Központ színházterme
Időpont: december 17., szombat 17.00  Belépő: 6 és 8 euró (online a www.kultura.filakovo.sk honlapon, személyesen a művelődési központ irodájában)

 

AZ ODA VAGYOK MAGÁÉRT… KOMÁROMBAN

Klemen Terézia Oda vagyok magáért… című életrajzi játéka Fényes Szabolcs, a múlt század egyik legismertebb zeneszerzője, az Operettszínház többszörös igazgatójának emlékére készült. A kalandos életű, zseniális zeneszerzőről könyvet ugyan írtak, de színmű eddig még nem készült életéről. A darab bemutatja a kort, a politikai és társadalmi hangulatot és visszaidézi a zenét, amit milliók daloltak az utcán. A darabot Nagy Ibolya és Csengeri Attila adják elő, több szerepben: Fényes Szabolcs és felesége, Csikós Rózsi mellett megelevenedik Honthy Hanna, Harmath Imre, Karády Katalin, Fényes Lóránd és felesége alakja is a színpadon.

Helyszín: a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ
Időpont: december 17., szombat 18.00
Belépő: 8 euró

 

KORPÁS ÉVA KARÁCSONYI KONCERTJE

Betlehem városban címmel ad karácsonyi koncertet Korpás Éva Csábon, a római katolikus templomban. Koncertjén népszerű karácsonyi énekek, ritkábban hallott népzenei dallamok és feldolgozások is felcsendülnek. A koncerten gyűjtést szerveznek a templom felújítási munkálatainak befejezésére.

Helyszín: a csábi római katolikus templom
Időpont: december 18., vasárnap 15.00

 

ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA KOMÁROMBAN

December 18., vasárnap
14.00 Kézművesház és mézeskalácssütés – a Tiszti Pavilon díszterme
16.30 Süll Kinga kórusának ünnepi koncertje – Klapka tér
16.45 Katolikus, református, evangélikus és baptista papi, lelkészi áldás és üzenet – Klapka tér
17.00 Koczkás Eszter műsora – Klapka tér
17.15 Negyedik ünnepi gyertyagyújtás és a Klapka tér díszkivilágítása
19.00 Zsédenyi Adrienn karácsonyi koncertje – Egressy Béni Városi Művelődési Központ

Read More

Post Comment