Search by category:
Egyéb kategória

Sulík: A kabinet átalakítását, vagy szakértői kormányt szeretnénk, előrehozott választást nem

Sulík: A kabinet átalakítását, vagy szakértői kormányt szeretnénk, előrehozott választást nem

Kulcsár Péter

2022. 12. 15., cs – 18:52

Miután a parlament megvonta a bizalmat Eduard Heger kormányától Richard Sulík, a bizalmatlansági indítványt jegyző SaS vezetője azt mondta, a kormány átalakítását, vagy a szakértői kormány megalakulását támogatják.

Előrehozott parlamenti választást azonban nem tartják jó megoldásnak, mert szerinte az csak azt jelentené, hogy Robert Fico hamarabb visszatérne.

Az SaS vezetője megerősítette, ugyan egy úraalakított kormány lenne szerintük a legjobb megoldást, de leszögezte, pártja nem lesz semmiféle új koalíciónak, vagy kabinetnek a tagja. Azonban ha elfogadható kabinet kabinet alakulna, akkor annak bizalmat szavaznának. „Konstruktív ellenzék vagyunk” – tette hozzá.

Sulík szerint most az államfőnek, Zuzana Čaputová kezében van az események további alakulásának kulcsa. Kijelentette, az SaS teljes mértékben az elnök mögött áll. Az államfő ugyanis valakit meg kell hogy bízzon az ország irányításával.

Sulík arról beszélt, nem normális az, hogy három koalíciós képviselő a saját kormánya ellen szavazott. Szerinte Igor Matovič (OĽaNO) ragaszkodott a pénzügyminiszteri posztjához, ezért bukott a kormány. Hiszen a tárcavezetőnek a kormányból való távozása volt az SaS legfőbb követelése, állítja Sulík.

Read More

Post Comment