Search by category:
Egyéb kategória

Vasárnap délelőtt nyit a dunaszerdahelyi műjégpálya

Vasárnap délelőtt nyit a dunaszerdahelyi műjégpálya

Jakubec Ágnes

2022. 12. 16., p – 19:30

Dunaszerdahely |

December 18-án délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit a dunaszerdahelyi műjégpálya és 2023. január 8-ig, este hét óráig tart nyitva.

„A magas energiaárak miatt úgy nézett ki, hogy az idén nem nyitjuk meg a pályát. Végül az önkormányzat úgy döntött, a téli szünetre bevállalják ezt a plusszköltséget és megnyitják a pályát. Korcsolyák bérlésére a jégpályán nincs lehetőség. Fedett helyiség is található a pálya mellett, itt lehet átöltözni, felvenni a korcsolyát és büfé is van, ahol meleg teát tudnak vásárolni” – mondta el lapunknak Aranyossy Csaba, a pálya üzemeltetője. A hat éven aluli gyerekeknek egy kísérővel a belépés ingyenes. Gyerekeknek 6 és 18 év között (4 órára szóló jegy) egy euró, felnőtteknek két euró a belépődíj. Egészségkárosultaknak egy kísérővel és a nyugdíjasoknak szintén ingyenes a pálya használata.

Nyitvatartás: minden nap 10:00 – 14:00 és 15:00 – 19:00

(14:00 és 15:00 között zajlik a jégfelújítás)

Kivétel: December 24. és december 31. Ezen a két napon csak a délelőtti időpont érvényes.

Ezen a héten hagyták jóvá a dunaszerdahelyi képviselő-testületi ülésen, hogy a műjégpálya befedésére jelzáloghitelt vegyenek fel a városi tulajdonú Municipal Real Estate vállalat részére. Hogy valójában mikor kezdődnek a munkálatok, Aranyossy Csaba, a pálya üzemeltetője nem tudott érdemi információval szolgálni. A műjégpálya befedésének várható költségvetése 3,62 millió euró. A projektre a város jelzáloghitelt vesz fel 2,17 millió euró értékben. Nagyszombat megye 200 ezer euró vissza nem térítendő támogatást hagyott jóvá a projekt megvalósítására. A Sporttámogatási Alap által további 1,25 millió eurós állami dotációhoz jutott a város. A hiányzó, több mint két millió euróra a város hitelt vesz fel, erről szavaztak a testületi ülésen. A projekt kész, a közbeszerzés megtörtént, ezek feltételei voltak annak, hogy a város az állami dotációhoz jusson. Dönteni még ebben az évben volt szükséges, ellenben a város elesik a megyei és az állami dotációtól. A jelzáloghitel a városi tulajdonú Perfects épületét terheli. Hájos Zoltán elmondta: „Ha nem is nyit ki a műjégpálya, akkor is 70 ezer euróba kerül a városnak. Ha működik, akkor 90-100 ezer eurós költsége van. Ennek a projektnek sok összetevője van és szükséges a modernizáció. Ez egy hosszútávú beruházás.” Horváth Zoltán (független) kérdésére, hogy mik a Sportfejlesztési Alap dotációjának feltételei, kikötései, milyen működési hátteret kell biztosítani a jéghokinak vagy a korcsolyázásnak, a polgármester azt válaszolta: „az állami dotációt kizárólagosan arra célra lehet felhasználni, amire a projektet benyújtották. Tehát elsősorban a műjégpálya befedésére, illetve a projekt része volt a a technológia cseréje. Ez egy állami dotáció, nem a hokiszövetség adja, tudomáson szerint, nincs benne működési feltétel.” A vita során voltak kérdések, érvek és ellenérvek, végül megszavazták a jelzáloghitel kérelmet.

Read More

Post Comment