Search by category:
Egyéb kategória

Tíz képviselő távozik az OĽaNO-tól

Tíz képviselő távozik az OĽaNO-tól

Czímer Gábor

2022. 12. 19., h – 12:50

Pozsony |

Az OĽaNO polgári demokratikus platformjának nevében Kristián Čekovský parlamenti képviselő a hétfői sajtótájékoztatójukon bejelentette, kilépnek a mozgalom parlamenti frakciójából.

A tíz képviselő hétfőn este közli a döntését a mozgalom vezetésével. Čekovský elmondta, a Heger-kormány megbuktatása előtt az ő egyeztetéseiknek köszönhetően ajánlották fel a bizalmatlansági indíványt benyújtó SaS-nek, hogy Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter lemond a tisztségéről, ha az SaS visszavonja az indítványát. Ahogy arról beszámoltunk, Matovič azonban az utolsó pillanatban meggondolta magát és visszavonta a lemondását. „Alapos megfontolás után úgy döntöttünk, hogy nem az OĽaNO frakciójában folytatjuk a munkát” – jelentette ki. Čekovský szerint nincs ugyanis értelme úgy a mozgalom frakciójában maradniuk, hogy semmilyen hatásuk nincs a vezetőség döntéseire.

A képviselők távozásának bejelentésekor jelen volt Ján Budaj (OĽaNO) környezetvédelmi miniszter is aki arról beszélt, jelenleg egyeztet a mozgalom vezetésével arról, hogy tagja maradjon-e, vagy sem. Ezzel a döntéssel azonban meg szeretné várni az OĽaNO közgyűlését, amelyre hamarosan sor fog kerülni.

Read More

Post Comment