Search by category:
Egyéb kategória

A pénzügyminisztérium szerint az állami költségvetés módosításának kérdése politikai egyezségek függvénye

A pénzügyminisztérium szerint az állami költségvetés módosításának kérdése politikai egyezségek függvénye

Mészáros Richárd

2022. 12. 20., k – 18:29

Jelenleg nem a pénzügyminisztérium kezében van az állami költségvetés jóváhagyása, ezért reagálnia kell a parlamenti képviselők döntésére. Az, hogy a költségvetési javaslaton kell-e változtatni, politikai egyezségektől függ.

A pénzügyi tárca így reagált a TASR kérdéseire, amelyek a jövő évi államiköltségvetés-javaslat további sorsát, illetve ennek esetleges módosítását érintették. Boris Kollár (Sme rodina) házelnök hétfőn (december 19.) azt mondta, hogy a költségvetést 2023. január 10-én elfogadhatja a parlament, ha addig módosítják azt.

„A releváns parlamenti pártokkal való egyeztetésből az derült ki, hogy a költségvetés csakis módosításokkal fogadható el. A módosításnak többé-kevésbé arról kell szólnia, hogy az általános igazgatási költségvetési fejezetből az egyes tárcákhoz csoportosítjuk át a forrásokat. Ebben az esetben a többi párt is el tudja képzelni a költségvetés jóváhagyását” – mondta. Így az állam átmenetileg ideiglenes költségvetéssel dolgozna.

„A pénzügyi tárca már egy ideje az ideiglenes költségvetés veszélyeire figyelmeztet. Természetesen, a mi feladatunk, hogy B tervet is készítsünk, amennyiben az állami költségvetést nem fogadják el december végéig. Most azonban még korai konkrét számokról beszélni” – tette hozzá reakciójában a pénzügyi tárca.

Read More

Post Comment