Search by category:
Egyéb kategória

Voltak, akik egy órát is várakoztak az ügyeletes gyógyszertár előtt

Voltak, akik egy órát is várakoztak az ügyeletes gyógyszertár előtt

Mészáros Richárd

2022. 12. 27., k – 08:52

Akik sorra jutottak se biztos, hogy megkapták azt, amit kerestek.

Az utóbbi időben kialakult gyógyszerhiány miatt volt, hogy több napig is várni kellett egy-egy gyógyszerre. Ezt tovább bonyolították az utóbbi napok ünnepei, amikor a legtöbb gyógyszertár zárva tartott, az ügyeletes patikák pedig nem győzték kiszolgálni a vevőket. 

A Markíza Televízió arról ír, hogy Pozsonyban délelőtt mindössze egy gyógyszertár volt nyitva, a tévé stábja 35 percnyi várakozás után jutott sorra.

„A munkaszüneti napokon mindig ez van. Mi vagyunk az egyetlen gyógyszertár, amelyik nyitva tart” – magyarázta az egyik ott dolgozó.

Röviddel tizenkét óra után egy újabb gyógyszertár nyitott ki a fővárosban, rövid időn belül itt is sok vásárló gyűlt össze. Egy hölgy az orvos által felírt antibiotikumát próbálta meg kiváltani, de az első gyógyszertárban már nem kapta meg.

A JOJ TV beszámolója szerint hasonló próblémával küzdöttek a besztercebányaiak is. „Közel egy órát vártam, és alig van nekik valamijük. Talán elkezdem magam gyógynövényekkel gyógyítani úgy, ahogy azt nagymamáink tették” – nyilatkozta az egyik gyógyszertárból távozó nő.

A legtöbben orrcseppeket és láz elleni gyógyszert kerestek.

(tvnoviny.sk, noviny.sk)

Read More

Post Comment