Search by category:
Egyéb kategória

La Liga – Benzema motivált és kész a visszatérésre

La Liga – Benzema motivált és kész a visszatérésre

Mészáros Richárd

2022. 12. 29., cs – 16:49

Carlo Ancelotti, a spanyol bajnoki címvédő Real Madrid labdarúgócsapat szakvezetője szerint Karim Benzema sérülése már a múlté, az aranylabdás francia támadó rendkívül motivált és kész a visszatérésre.

A fővárosiak olasz vezetőedzője csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt Benzemáról, de arra vonatkozóan már mondott konkrétumot, hogy hány percnyi játéklehetőséget kíván adni Benzemának a pénteki bajnoki összecsapáson, amelyen a csapata a Valladolid vendégeként szerepel a La Ligában.

„Karim nagyon motivált és lelkes játékosként tért vissza, aki sokat fog nekünk segíteni a szezon második felében. Már csak azért is, mert az idény első felében keveset játszhatott, márpedig nagyon szeretné megmutatni magát” – mondta az olasz szakvezető a csatárról, aki a katari világbajnokságot sérülése miatt kihagyta, de azóta már ismét egészséges. Benzema már szeptemberben is sérülésekkel bajlódott, majd visszatért ugyan, de ismét kiesett. Legutóbb november elején játszott tétmérkőzést, és december 10-én kezdte újra az edzéseket a Realnál.

A tréner kiemelte: Benzema az elmúlt napokban lejátszott felkészülési találkozókon 30, majd 45 percet játszott, a fizikai állapota pedig folyamatosan javul.  

A katari vb-t megjárt madridi alapembereinek majd’ mindegyike helyet kapott Ancelotti meccskeretében, még a világbajnokság záró szakaszában érdekelt, a horvátokkal bronzérmes Luka Modric, valamint a franciákkal ezüstérmes Aurelien Tchouaméni és Eduardo Camavinga is, jóllehet ők hárman a vb után még csak egyetlen közös foglalkozáson vettek részt társaikkal. Velük kapcsolatban Ancelotti elmondta: szeretett volna több pihenőidőt biztosítani számukra, de a sűrű versenynaptár erre nem adott lehetőséget. Pénteken viszont elsősorban azokkal tervez, akikkel az elmúlt hetekben, napokban együtt dolgozhatott.

A Real Madrid második a spanyol bajnoki tabellán, a listavezető FC Barcelonát kétpontos hátránnyal követve.

Read More

Post Comment