Search by category:
Egyéb kategória

Ismét országos légvédelmi riadót hirdettek Ukrajnában, találatok érték Kijevet

Ismét országos légvédelmi riadót hirdettek Ukrajnában, találatok érték Kijevet

Mészáros Richárd

2022. 12. 31., szo – 15:59

Ismét országos légvédelmi riadót hirdettek Ukrajnában szombaton, találatok érték Kijevet is – közölték ukrán tisztségviselők.

Három napon belül ez már a második nagyszabású rakétatámadás ukrajnai célpontok ellen.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester szerint egy ember életét vesztette és nyolcan megsebesültek a fővárost megrázó robbanásokban. Mint mondta, a sebesültek egyike egy japán újságíró, akit kórházba kellett szállítani. A Reuters hírügynökség tudósítói tíz robbanásról számoltak be Kijevben.

A városvezetés szerint a Kijev városközpontjától délre található egyik szálloda és egy lakóépület is találatot kapott.

Olekszij Kuleba, a Kijevi terület katonai kormányzója a Telegram-csatornáján azt írta, hogy „a terrorista állam” több hullámban intézett támadást rakétákkal „boldog új évet kívánva ezzel”.

Az ország más nagyvárosaiból is légicsapásokat jelentettek.

Vitalij Kim, a dél-ukrajnai Mikolajiv régió kormányzója ugyancsak a Telegramon arról számolt be, hogy a térségben hatan sebesültek meg. Hozzátette, hogy az orosz erők nemcsak a nélkülözhetetlen infrastruktúrát, hanem számos városban a lakott területeket, szállodákat, garázsokat és az úthálózatot támadják.

Kirilo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője szerint a nyugati fekvésű Hmelnyickij városában ketten sebesültek meg egy dróntámadás következtében. Hozzátette, hogy a déli Zaporizzsja városában pedig lakóépületek rongálódtak meg egy támadás következtében.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint a legfrissebb fogolycsere keretében 82 orosz katona szabadulhatott ki ukrán fogságból.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szombati hadijelentést ismertetve arról számolt be, hogy 75 ukrán tüzérségi állást semmisítettek meg rakéta, illetve tüzérségi csapásokkal.

Read More

Post Comment