Search by category:
Egyéb kategória

Már Moszkva szerint is közel száz orosz katona halt meg a makijivkai légicsapásban

Már Moszkva szerint is közel száz orosz katona halt meg a makijivkai légicsapásban

Mészáros Richárd

2023. 01. 04., sze – 10:29

Az újévi ukrán rakétacsapásban Makijivkában életüket vesztett orosz katonák száma 89-re nőtt, a HIMARS sorozatvető pedig, amelyből a rakétákat kilőtték, megsemmisült a megtorló csapásban – közölte szerdán Szergej Szevrjukov altábornagy, az orosz fegyveres erők katonapolitikai főcsoportfőnöksége vezetőjének első helyettese.

 Korábban 63 orosz katona haláláról számolt be a hivatalos orosz tájékoztatás.

Szevrjukov szerint az ukrán tüzérség január 1-jén, moszkvai idő szerint 0 óra 1 perckor hat HIMARS-rakétát lőtt ki egy orosz katonai egység ideiglenes telepítési pontjára Makijivka falu közelében. A rakéták közül kettőt elfogott a légvédelem, másik négy pedig eltalált egy épületet, amelyben orosz katonákat szállásoltak el, beomlasztva a tetőszerkezetet.

A tábornok szerint közvetlenül a csapást követően az egység tisztjei és más egységek katonái mindent megtettek az áldozatok megmentése érdekében, elsősegélyben részesítve és kórházba szállítva őket.

„Sajnos, a vasbetonszerkezetek törmelékének eltávolítása során életüket vesztő bajtársaink száma 89-re nő” – mondta.

A tragédia fő oka a védelmi minisztérium szerint az volt, hogy a személyi állomány körében a tilalom ellenére is tömeges volt a mobiltelefonhasználat, ami az ukrán fél számára lehetővé tette, hogy bemérje a katonák tartózkodási helyét.

Read More

Post Comment