Search by category:
Egyéb kategória

Még lehet jelentkezni A Dal 2023 versenybe

Még lehet jelentkezni A Dal 2023 versenybe

Juhász Katalin

2023. 01. 06., p – 11:26

A hazai magyar dalszerzők és előadók remélhetőleg tudnak erről a lehetőségről, de a hezitálók kedvéért közöljük, hogy még egy hétig, január 13-ig lehet jelentkezni A Dal 2023-ba, a magyar közmédia dalválasztójába.

A Duna TV showműsora tavasszal újra jelentkezik, és bár a fődíj ma már nem az Eurovíziós Dalfesztiválra való kijutás (az MTVA pár éve indoklás nélkül kifarolt ebből a projektből), maga a tévés szereplés is sokat lendíthet az előadók karrierjén.

Nevezni bármilyen stílusú dallal lehet. A zsűri által kiválasztott 40 szerzemény élőben hangzik el a műsorban – az elődöntőkben akusztikus hangszerelésben, a döntőben szimfonikus feldolgozásban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében. A győztes dal előadója – Az Év Dala 2023 cím és a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott további hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

Pályázni legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet, amely 2022. augusztus 20. után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet) vagy még nem hangzott el nyilvánosan. A pályázati feltételek megtalálhatók az adal.hu oldalon, amelyen keresztül január 13. péntek 22 óráig lehet jelentkezni.

Read More

Post Comment