Search by category:
Egyéb kategória

Elhunyt két ártatlan civil az oroszok legutóbbi rakétatámadásában

Elhunyt két ártatlan civil az oroszok legutóbbi rakétatámadásában

Kulcsár Péter

2023. 01. 09., h – 13:40

A kelet-ukrajnai Donyeck megyében az orosz erőknek sikerült elfoglalni a Bahmut város melletti Bahmutszke falut – közölték hétfőn a helyi oroszpárti szakadár hatóságok.

A jelentések szerint a 70 ezres lakosú, ukrán kézen lévő Bahmut ellenőrzéséért heves harcok dúlnak az utóbbi időben az ukrán és az orosz erők között. Bahmutszke a várostól északkeletre fekszik, közvetlenül Szoledar város mellett, amelyért szintén küzdenek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti videoüzenetében úgy fogalmazott, hogy a Bahmut és Szoledar közötti zóna a front egyik legvéresebb hadszíntere.

A kelet-ukrajnai Harkiv várostól délkeletre eső Sevcsenkove faluban egy orosz rakétacsapás következtében meghalt két nő, és többen megsebesültek, köztük egy tízéves kislány – közölte a helyi ügyészség hétfőn. A faluban a piacot érte találat. Az ukrán hatóságok szerint az eset újabb példa arra, hogy az orosz hadsereg terrorcselekményeket követ el a polgári lakosság ellen. A harkivi ügyészség közleményében jelezte, hogy vizsgálatot indítottak annak felderítésére, hogy a támadás háborús bűncselekménynek minősül-e.

Sevcsenkove települést tavaly szeptemberben foglalták vissza az ukránok több hónapos orosz megszállás után.

Hétfőn reggel több ukrajnai régióban, köztük Dnyipropetrovszk, Poltava és Harkiv megyében ismét légiriadó volt.

Read More

Post Comment