Search by category:
Egyéb kategória

Az új év kezdete óta rendkívül meleg az idő, és ez folytatódik

Az új év kezdete óta rendkívül meleg az idő, és ez folytatódik

Kulcsár Péter

2023. 01. 11., sze – 14:47

Az új év kezdete óta nagyon meleg idő van az országban, de egész Európában is, és ez a következő napokban is így marad. A magasabban fekvő területeken nappal 0 és 5 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, az alacsonyabban fekvő helyeken a tíz fokot is elérheti a levegő hőmérséklete – tájékoztatott a közösségi hálón a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

„Hó csak elvétve hullhat a tengerszint feletti mintegy 700 méteres magasságban fekvő területeken, a legmagasabb napi hőmérséklet ezeken a helyeken többnyire 0 és 5 Celsius-fok között alakul. Az alacsonyabban fekvő területeken még ennél is melegebb a tél, a legmelegebb helyeken továbbra is eléri a tíz Celsius-fokot a maximumhőmérséklet” – közölte az SHMÚ.

Január első napjaiban Délnyugat-Szlovákiában a levegő átlaghőmérséklete elérte a 7 Celsius-fokot. „A nappali átlaghőmérséklet tíz Celsius-fok körül alakul ezeken a területeken” – tette hozzá az SHMÚ. Az ország más részein is nagyon meleg volt az év első napjaiban. „A múlt héten a legmagasabb nappali hőmérséklet a keddi (január 10.) nap kivételével a legmelegebb helyeken meghaladta a tíz Celsius-fokot, és a leghidegebb órákban is többnyire nulla fok felett maradt a hőmérséklet” – közölték a meteorológusok.

Read More

Post Comment