Search by category:
Egyéb kategória

A Magyar Fórum sajtónyilatkozata

A Magyar Fórum sajtónyilatkozata

Mészáros Richárd

2023. 01. 12., cs – 09:14

Alább változtatás nélkül közöljük a Magyar Fórum sajtónyilatkozatát.

A kisebbségi jogok bővítését nem illik alkotmányellenesnek mondani, ez  olyan mint a magyar himnusz éneklésének a tiltását megszavazni.

A Magyar Fórum sajnálattal és szomorúsággal veszi tudomásul Gyimesi György – magát a „magyar” kisebbség képviseletét ellátó  parlamenti képviselő – megnyilvánulását a kisebbségek jogállásáról szóló törvényt illetően.  A törvénytervezet igen is egy nagyon jól kidolgozott tervezet. Egy jó tárgyalási alap. Lehet, hogy bizonyos pontokon több jogkört ad a kisebbségeknek, mint erre jelen helyzetben jogunk van.

Érthetetlen a kisebbség „úgymond képviseletétől”, hogy ezen jogszabályt emiatt alkotmány ellenesnek titulálja. A magyar képviseletnek a szlovák parlamentben a jogaink szélesítésén kellene dolgozni, nem pedig a szlovák nacionalista álláspontot védelmébe kelni. Felkérjük Gyimesi Györgyöt, hogy ebbéli álláspontját legyen szíves még egyszer átgondolni.

A Magyar Fórum a Bukovszky László által kidolgozott tervezetet egy nagyon jó alapnak tartja, és kijelenti, hogy mindent elkövet annak érdekébe, hogy ez a törvény elfogadásra kerüljön választások után.

Simon Zsolt
Magyar Fórum

Read More

Post Comment