Search by category:
Egyéb kategória

Hongkongba utaznak egyes kínaiak az mRNS-vakcináért

Hongkongba utaznak egyes kínaiak az mRNS-vakcináért

Mészáros Richárd

2023. 01. 12., cs – 20:27

Hongkongba utaznak azok a kínaiak, akik mRNS-vakcinával akarják beoltatni magukat a koronavírus ellen, mert Kína kontinentális részén nem engedélyezik az emberi szervezetbe genetikai információt juttató, úgynevezett hírvivő RNS (mRNS) technológiára épülő nyugati oltóanyagokat.

Egy hongkongi magánkórház csütörtöktől fogadja a Kína más részeiből érkező kínaiakat, akik számára három év után néhány nappal ezelőtt megnyíltak a határok, és lehetővé vált a karanténmentes utazás.

A hongkongi Virtus Kórházban, ahol már több százan érdeklődtek a vakcina iránt a kontinentális Kínából, 1888 hongkongi dollárba kerül az első adag BioNTech-védőoltás.

A Virtus Kórház arra számít, hogy a következő hetekben és hónapokban sokan keresik majd fel őket Kína más részeiből az mRNS-vakcináért. Azoknak, akik a közelmúltban estek át a fertőzésen, legalább három hónapot kell várniuk, mielőtt megkaphatják a Pfizer védőoltását.

Az 1,4 milliárd lakosú Kína december elején szakított a zéró Covid-politikával, és szinte azonnal emelkedni kezdett a fertőzések száma.

Read More

Post Comment