Search by category:
Egyéb kategória

Orosz hackertámadás érte Szlovákiát

Orosz hackertámadás érte Szlovákiát

Mészáros Richárd

2023. 01. 14., szo – 09:44

Pénteken, a kora esti órákban orosz hackerek intéztek támadást szlovákiai szerverek ellen – erősítette meg a Nemzetbiztonsági Hivatal.

„Az állam biztonsági erőivel együttműködve egy sor kiberbiztonsági incidenst rögzítettünk” – tájékoztatott a hivatal, emellett további támadások lehetőségére figyelmeztettek.

A hivatal szerint a támadások mögött az anonymous.ru (Anonymous Russia) orosz hackercsoport áll, a támadásokat pedig a szolgáltatás letiltásának módszerével hajtották végre.

Mint írták, egy DDoS támadásról van szó, amely túlterheli a szolgáltatásokat, és elérhetetlenné vagy korlátozottá teszi azok működését, így véletlenszerű kimaradásokat vagy lassú szolgáltatásválaszokat eredményezve. 

Az NBÚ tájékoztatása szerint aktívan együttműködnek, és segítséget nyújtanak az érintetteknek, emellett egyéb intézkedéseket is hoznak. „Szükség esetén vegyék fel a kapcsolatot a Nemzetbiztonsági Hivatallal incident@nbu.gov.sk címen” – tanácsolják.

A zive.aktuality.sk szerkesztősége felfigyelt arra, hogy az igazságügyi minisztérium weboldala péntek este nehezen töltött be.

Read More

Post Comment