Search by category:
Egyéb kategória

Heger nem vesz részt a népszavazáson

Heger nem vesz részt a népszavazáson

Kulcsár Péter

2023. 01. 19., cs – 17:36

Eduard Heger (OĽaNO) megbízott kormányfő nem vesz részt a szombati népszavazáson, mert azt értelmetlennek tartja a jelenlegi helyzetben. Szerinte ugyanis lesz elegendő szavazat a parlamentben az Alkotmány szükséges módosításához. A kormányfő állásfoglalásáról szóvivője, Ľubica Janíková tájékoztatta a TASR-t.

„A jelenlegi helyzetben teljesen tárgytalan a népszavazás, mivel a képviselők nyilatkozatai alapján lesz elegendő szavazat a parlamentben a választási ciklus lerövidítését lehetővé tevő alkotmánymódosítás elfogadásához” – olvasható az állásfoglalásban. Heger megismételte, hogy a népszavazás Robert Fico (Smer) kampányakciója, mellyel „saját büntetlenségét és a hatalomba való visszatérését akarja bebiztosítani”.

Fico csütörtöki sajtótájékoztatóján a népszavazáson való részvételre szólította fel Zuzana Čaputová államfőt, Boris Kollár (Sme rodina) házelnököt és a kormányfőt, hogy így mutassák meg, tisztelik a népszavazás intézményét és azokat, akik aláírták a petíciós íveket. Fico szerint a volt kormánykoalíció pártjai nem akarnak sem alkotmánymódosítást, sem előrehozott választást.

Read More

Post Comment