Search by category:
Egyéb kategória

Legyőzte Brazíliát a magyar válogatott

Legyőzte Brazíliát a magyar válogatott

Elek Zoltán

2023. 01. 20., p – 19:30

A magyar férfi kézilabda-válogatott 25:28-ra legyőzte Brazíliát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, ezzel megőrizte esélyét a legjobb nyolc közé jutásra.

A magyar csapat nagyon jól kezdte a sorsdöntő középdöntős mérkőzést, az első gólt egy szép összjáték után Bodó passzából Bánhidi lőtte, a 7. perc végén pedig már 2:6 volt ez eredmény. A brazilok nem találták a ritmust, edzőjük 3:7-nél kért időt, de ez után újabb két magyar találat következett. Mikleréket a kettős emberhátrány sem törte meg, sőt a kapus védésének köszönhetően csak egy gólt szereztek ekkor a dél-amerikaiak. 9:13-nál jött el a magyar holtpont, 11:13-nál időt is kért Chema Rodríguez, de ugyan az volt a forgatókönyv, mint a túloldalon, két gólt lőtt az ellenfél. A félidőben 14:14 volt az állás.

A szünet után az egykor Szegeden játszó Thiagus Petrus révén átvette a vezetést a brazil válogatott. A 35. percben Bóka góljával azonban újra magyar előnyt mutatott az eredményjelző, tíz perccel később pedig már ötgólosra nőtt a különbség. Jött a brazil időkérés. Az utolsó tíz perc 22:25-nél kezdődött el. Szűk három perccel a vége előtt Mikler védett ziccert, majd Lékai lőtt gólt, ezzel kettőre nőtt az egyre fogyó magyar előny. Az irányító tudott lőni még kettőt, 25:28-ra nyert Magyarország, így továbbra is él a negyeddöntőbe jutás esélye.

Read More

Post Comment